Hegedűs: Márki-Zay akadályozza a kórház fejlesztését, már a betegekkel is szembefordult 2

Egyetlen lépés sem történt a kórház kórtermeinek felújításában, amit még februárban megszavazott a képviselő-testület – ismertette Hegedűs Zoltán. A Fidesz-frakció vezetője szerint Márki-Zay Péter polgármester már nemcsak az intézménnyel szemben folytat egyszemélyes bosszúhadjáratot, hanem a betegekkel is szembefordult.

– Februárban, amikor megalkottuk a város költségvetését, a Fidesz-frakció három javaslattal élt. Az első, hogy a vállalkozások építményadója csökkenjen 30 százalékkal, a második, hogy 300 millió forintból induljon el a Járható Vásárhely Program, a harmadik pedig, hogy a kórházban két éven át 1-1 milliárd forintból újítsanak fel 50 kórtermet – elevenítette fel mai sajtótájékoztatóján Hegedűs Zoltán.

Hegedűs: Márki-Zay akadályozza a kórház fejlesztését, már a betegekkel is szembefordult 3

A fideszes képviselő hozzátette, ebből mindössze az adócsökkentés valósult meg, a másik kettőben egyetlen lépés sem történt. – A közgyűlés arról határozott, hogy Márki-Zay Péter azonnali hatállyal kössön támogatói szerződést az egészségügyi intézménnyel, hogy elindulhasson a korszerűsítés, erre azonban nem került sor – ismertette a politikus.

A frakcióvezető szerint ennek az az oka, hogy a polgármester egyszemélyes bosszúhadjáratot folytat a saját településének kórháza ellen, amire nincs még egy példa az országban. – A kórházat ért rágalmazások miatt a Szegedi Törvényszék már pénzbírságra és bocsánatkérésre kötelezte a városvezetőt – emlékeztetett.

Hegedűs: Márki-Zay akadályozza a kórház fejlesztését, már a betegekkel is szembefordult 1

Hegedűs Zoltán úgy véli, Márki-Zay Péter most nemcsak az intézménnyel, hanem a betegekkel is szembefordult, akiknek a fejlesztés nélkül nincs lehetőségük modernebb kórtermekben gyógyulni.

– A polgármesternek fontosabb a saját politikai karrierjének építése Amerikában, mint a kórház korszerűsítése – összegzett a frakcióvezető, aki még kijelentette: a város fejlődésének legnagyobb gátja maga Márki-Zay Péter.

Hegedűs: Márki-Zay akadályozza a kórház fejlesztését, már a betegekkel is szembefordult 4