A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 10

Öt festő- és szobrászművész munkáiból nyílt ma délután tárlat a vásárhelyi művésztelepen. A kiállítás apropóját az adta, hogy az idén egy újabb Munkácsy-díjas alkotóval gazdagodott a város.

A Hódmezővásárhely Munkácsy-díjasai című kiállításon Szalay Ferenc, Hézső Ferenc, Németh József, Kéri László és Kotormán Norbert alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.

A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 8

A megnyitón Tardy-Molnár Anna, a művésztelepet fenntartó Magyar Alkotóművészeti Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója ismertette, egy művésztelep mindig az alkotók közösségétől válik lényegessé, és az ott elvégzett munka teszi azt tartalmassá és izgalmassá. – Célunk, hogy minél többször megünnepelhessük a kortárs művészetet, és Vásárhely időről időre alkalmat is ad erre. Az itt működő közösség ugyanis olyan életműveket termel ki, amiket a szakma is elismer különböző díjakkal – fejtette ki Tardy-Molnár Anna.

A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 11

A kiállítás apropója az, hogy az idén Kotormán Norbert szobrász személyében egy újabb vásárhelyi alkotó kapott Munkácsy-díjat. Nagy Imre művészettörténész elmondta, a kitüntetést 1950-ben alapították, amit a vásárhelyieknek első alkalommal 1965-ben, 1967-ben, 1975-ben, 2017-ben és 2019-ben adományoztak.

A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 13

Az öt művészből már csak hárman lehetnek közöttünk: Hézső Ferenc, Kéri László és Kotormán Norbert, akik részt is vettek a megnyitón.

A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 1

– A vásárhelyi művészet élő minőség. Az itteni alkotókon múlik az, hogy ennek ne csak múltja, hanem jövője is legyen a városban – emelte ki Nagy Imre.

A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás

Az ünnepségen Almási Attila Fonogram-díjas harsona művész működött közre.

A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 12

A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 2 A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 3 A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 4 A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 5 A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 6 A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 7 A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 9  A vásárhelyi művészet élő minőség – Munkácsy-díjasok alkotásaiból nyílt kiállítás 14