Iszlamista terrorista vezért fogtak Hollandiában

Egymás után jelennek meg a hírek a nyugat-európai sajtóban, hogy a rendvédelmi szervek egyre több feltételezett dzsihadista harcost, vagy épp szimpatizánsaikat és támogatóikat tartóztatnak le. Németországban a napokban emelnek vádat két, az Iszlám Államot támogató nő ellen, de lekapcsoltak egy évek óta menedékkérőként Hollandiában élő iszlamista parancsnokot is – tette közzé a hirado.hu.

Az ilyen esetekben a szolgálatok járnak el és teszik a dolgukat, az emberek pedig azt hihetik, már nincs ok az aggodalomra. Azonban mint kiderült, ez nem teljesen így van, hiszen

Hollandiában lemondásra kényszerült a migrációs államtitkár,

aki egész egyszerűen meghamisította a menekült státusszal rendelkezők által elkövetett bűncselekményekről szóló jelentést. Az ügy hatalmas botrányt keltett.

Mark Harbers úgy gondolta, hogy a menedékkérők szexuális bűncselekményeinek, gyilkossági kísérleteinek, vagy éppen a gyilkosságainak kategorizálására elegendő az egyéb kategória. Ez azonban csak a migráció bűnügyi vetülete, az európai bevándorláspárti mainstream ugyanis a politikai korrektség jegyében gondosan hallgat az iszlám gazdasági, szociális és kulturális térnyeréséről is az Európai Unióban.

Nem egyedülálló esetekkel állunk szemben

A Lajtán túli térségben az ilyen csalások és hamisítások nem egyedülálló esetek – fogalmazott Horváth József biztonságpolitikai szakértő az M1 Szemtől Szembe című műsorában. Elmondta, a terrorcselekmények idején, például a szilveszteri, Kölnben elkövetett merénylet után szinte napokat kellett várni arra, hogy a külföldi sajtók fő vonulata egyáltalán megszólaljon az ügy kapcsán. Hozzátette, az elmúlt években számtalanszor szembesültünk azzal, hogy az „egyszerű, kész tények józansága” Nyugat-Európában már nem működik.

A szekularizáció Európán belül

Hollandiában a legnagyobb,

ahol az egyház és az állam erőteljesen ketté van választva egymástól – jelentette ki Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a MEÖT főtitkára. Elmondta, a holland egyházak teljesen külön élik az életüket a holland kormánytól, és támogatják azokat a menekülteket, akik Hollandiába érkeznek.

Véleménye szerint azonban Hollandia napjainkban egy identitásválságon megy keresztül, az igazi hívők száma csökkenni kezdett. Ezt jól mutatja, hogy sorra zárják be a holland templomokat, Hollandia pedig kezdi elveszíteni keresztény mivoltát.

Csökken a hívők száma Svédországban

Fischl Vilmos Svédországot is megemlítette, ahol például azért alakítanak át egyre több templomot mecsetté, mert a templomokat már nem tudják elegendő mennyiségű hívővel megtölteni. Szerinte itt egyfajta újrahasznosítás folyik, hogy valamilyen módon, de megtöltsék ezeket az épületeket, megtartva azok hitéleti szerepét.

Elmondta, a nyugat-európai térségben egy új szlogen terjedt el,

„vasfüggönyön túli”

országokként tekintenek Közép-Kelet-Európára. Mivel a térség meghatározó országai, mint például a V4-ek másképp gondolnak például a migrációt illetően, ezért megbélyegezték ezeket az országokat. Fisch Vilmos visszautasította ezeket a vádakat, sértésnek és agresszivitásnak minősítette a „vasfüggöny” kifejezést.

A Migrációkutató Intézet legfrissebb tanulmánya az európai Muszlim Testvériség gazdasági, politikai és ideológiai térnyerésével foglalkozik. A tanulmány kiindulási pontja az, hogy az iszlamizáció elsődleges erői Európában nem a nyíltan szélsőséges szervezetek, hanem a magukat mérsékeltként feltüntető iszlamista mozgalmak, amelyek közül a

Muszlim Testvériség

a legnagyobb és a legszervezettebb.

A Testvériség több száz mecsetet és szövetséget működtet Franciaországban és Németországban, de az Európai Unió szinte minden országában aktív. Taktikus eszközökkel tör utat magának. Ennek érdekében a hétköznapi élet legmeghatározóbb területein, az oktatásban, divatiparban, a minősítéshez szükséges szabványok megállapításában és kiadásában, de a vallásjogi szakvéleményeket kínáló internetes portálok működtetésében is gyakorlatilag monopóliumot szerzett.

Az iszlám radikális gondolkodás újratermelése zajlik Nyugat-Európában

Horváth József szerint a főbb probléma nemcsak elvi kérdéseket vet fel a megítélés szempontjából. Egyiptomban ugyanis terrorszervezetnek minősítették őket, és kemény fizikai harcot folytatnak velük szemben.

Hozzátette, az Amerikai Egyesült Államok és Izrael is hasonlóan gondolkodik velük kapcsolatban, ugyanakkor a nyugat-európai országokban ez a fedőszervezet minden probléma nélkül toborozza embereit, építkezik és pénztámogatásokat gyűjt. Úgy véli, az iszlám radikális gondolkodás agresszív módon történő újratermelése zajlik Nyugat-Európában.

Forrás: hirado.hu

Fotó: illusztráció