Szavazásra buzdította a kövegyieket és a kiszomboriakat Lázár János 2

A térség országgyűlési képviselője a tegnap délutáni utcafórumokon arra kérte a kövegyieket, majd a kiszomboriakat, hogy vasárnap menjenek el az európai parlamenti választásra, adják le voksukat, mert a döntésük nem csak a saját, de unokáik életét is befolyásolni fogja – olvasható a Makó Híradón.

Lázár János elmondta, ma kétféle politikus van, az egyik beengedné a kontinensre a bevándorlókat, lévén úgy véli, hogy meg kell nyitni a határokat mindenki előtt, s a kontinens népei valami mixszé alakulnak. A másikféle azt mondja, amit a magyar kormány is, hogy az Európai Unió akkor lesz erős, ha az azt alkotó nemzetállamok megerősödnek, ehhez viszont nincs szükség a bevándorlókra. Elmondta, hogy Szájer Józseffel a napokban jártak a Csanádpalota-Nagylak autópálya határátkelőn, ahol megtudták: kamionokban bújva minden nap próbálkoznak migránsok bejutni Magyarországra, s az első negyedévben ezen próbálkozások száma 300 százalékkal nőtt. Ez jól mutatja, hogy nem szűnt meg a migrációs nyomás, s most is százezrek jönnének be az országba, ahogy 2015-ben történt, ha a szerb határszakaszon nem állna a kerítés.

Szavazásra buzdította a kövegyieket és a kiszomboriakat Lázár János 1

Lázár János Kövegyen még a norvég tévének is interjút adott

Lázár János azt is elmondta, hogy sok olyan választóval találkozott már, aki nagy hangon panaszkodott különféle dolgokra, de kiderült, hogy el sem ment szavazni, hogy változzon valami. Azt is elmondta, hogy Magyarország 2004-ben azért lépett be az Európai Unióba, mert a XX. században két világháborút vesztett, s elbukott egy forradalmat. Az Unió létrejötte pedig garantálja a kontinens békéjét. Az uniós támogatásokról elmondta, azokat cserébe kapjuk azért, mert lemondtunk önállóságunk egy részéről.

– Nem mindegy azonban, hogy ki dönti el, hogy a magyar határon kit engednek be a magyar rendőrök, katonák, a magyar parlament vagy majd Brüsszel – közölte. Lázár János nem csak arra kért mindenkit, hogy menjen el szavazni, de azt sem titkolta, hogy maga a Fidesz listára kéri az emberek voksát. – Mindenki a maga lovát dicséri, még ha az egy kicsit sánta és a fél szemére vak is – mondta, s hozzátette, úgy érzi magát mint a plébános, aki a templomban ülő híveknek a tízparancsolatról prédikál, tudván azok azt betartják, akik meg nem, azok nem járnak templomban.

Szavazásra buzdította a kövegyieket és a kiszomboriakat Lázár János

Szép számmal hallgatták Kiszomboron

Azt mondta, hogy a bevándorlással az is a baj, hogy az Ázsiából, Afrikából érkezettek, Németországban sem igyekeznek megtanulni az ország nyelvét, s beilleszkedni a társadalomba, ellenkezőleg, a maguk szokásait akarják fenntartani ott is. Magyarországon pedig még a velünk 700 éve együtt élő cigányok integrációját sem sikerült elérni, s nem tudni, hogy kinek a hibájából.

Korom András
Makó Híradó