Révbe érhet a Kosársuli Óbudán

A bronzcsata második felvonása következik szerdán az NB I/B Zöld csoportjában. 18 órától a Vásárhelyi Kosársuli az Óbudai Kaszások otthonában lép pályára, méghozzá annak a reményében, hogy egy esetleges győzelemmel bebiztosítja a harmadik helyet a bajnokságban. Az első találkozót múlt szombaton Tóth Tamás csapata nyerte, a Hódtóiban jó végjátékkal sikerült felülmúlni Saeed Armaghani alakulatát 80-69-es arányban.

A két gárda szezonbeli mérlege így 3-0-ra módosult javunkra, a két hazai siker mellett az egyetlen óbudai meccs 79-67-es diadallal zárult még tavaly novemberben.

Azóta mindkét fél játéka változott, és ugyanolyan szoros összecsapásra lehet számítani, mint amilyenek az eddigiek voltak. Érdekesség, hogy a Kaszások kétszer hagyta el vesztesen a pályát az idényben vendéglátóként, a mieink elleni vereség mellett az egyik legfontosabb pillanatban, a Baja elleni elődöntős párharc során kaptak ki (63-66).

A 31. bajnoki mérkőzésünk következik az idényben, és ugyan a fáradtság is közrejátszik (ez az első, vásárhelyi rangadón is érzékelhető volt), de megfelelő koncentrációval könnyen lehet, hogy a szezonzáró derbi következik.

Az Óbudai Kaszások-Vásárhelyi Kosársuli mérkőzés május 22-én, szerdán 18 órakor Óbudán. Amennyiben megnyerjük azt az összecsapást, úgy a Kosársuli a bronzérmes a Zöld csoportban, ha a Kaszások diadalmaskodik, akkor május 24-én, pénteken 18 óra 30 perckor ismét a Hódtói Sportcsarnokban néznek farkasszemet a felek.

Hajrá, Kosársuli!

 Nagy Benjámin, sajtóreferens