Kósa: a leghatározottabban fel kell lépni a migránsoknak kibocsátott névtelen bankkártyák ellen

A fideszes Kósa Lajos arra buzdított szerdán mindenkit, akinek fontos a biztonság, hogy a hétvégi európai parlamenti (EP-) választáson támogassa a kormánypártokat és Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját, amely – mondta – garancia az ország védelmére és a migráció megállítására.

A parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: Magyarországon a Fidesz-KDNP képviseli az ország védelmét és a migráció megállítását, a többi politikai erő pártolja a migrációt, és nem az ország védelmét tartja elsődlegesnek.

A politikus úgy fogalmazott: Európa invázió alatt van, ez alapvetően fenyegeti a biztonságot, a kultúránkat, a civilizációnkat.

Kósa Lajos szerint Magyarország és Európa biztonsága csak akkor biztosítható, ha a mostani EP-választáson azok az erők győznek, azok az erők lesznek többségben az EP-ben, amelyek megállítani és nem bátorítani akarják a migrációt.

A Heinrich Pecina osztrák üzletemberrel kapcsolatos kérdésre Kósa Lajos azt válaszolta: Pecina leginkább az MSZP-vel és a baloldallal üzletelt, hiszen a Gyurcsány-kormány idején az ő közreműködésével “játszották át” orosz kézre a Mol 25 százalékos részvénycsomagját, és Pecina volt az is, aki megvette a Népszabadságot a Szabad Sajtó Alapítványtól.

A Mi Hazánk keddi törökszentmiklósi demonstrációjára a fideszes politikus úgy reagált: Magyarországon erőszakszervezet csak úgy létezhet, hogy a parlament ellenőrzése alatt áll. Magyarországon az állam hivatott rendet tartani, és tart is – mondta.