Benkő Zsolt

A fideszes önkormányzati képviselő szerint azért is fontos, hogy vasárnap mindenki elmenjen szavazni, mert az Európai Unió olyan lépésekre készül, amik nem kedveznének a magyar mezőgazdászoknak.

– Minden szavazásnál élnünk kell a választás adta jogunkkal – nyilatkozta portálunknak Benkő Zsolt, aki szerint éppen ezért mindenkinek az urnák elé kell járulnia a május 26-i európai parlamenti választáson.

Az önkormányzati képviselő hódmezővásárhelyiként és a mezőgazdaságban érdekeltként úgy látja, hogy az Európai Unióban egy olyan tendencia van kialakulóban, ami nem kedvező Magyarország számára. – A kontinens vezetői csökkenteni szeretnék például a földalapú támogatások és a vidékfejlesztési források összegét, hogy minél több pénzt a migráció szervezésére fordítsanak. Ez elfogadhatatlan, ezért a Fidesz-KDNP javaslata, hogy a jelenlegi ciklushoz hasonlóan őrizzék meg a mezőgazdasági támogatások értékét és védjék meg a termelők érdekeit – jelentette ki a politikus.

Hozzátette, a versenyképesség megőrzése miatt még több támogatást kellene eljuttatni az agráriummal foglalkozóknak, főleg a fiataloknak, akik átveszik majd az idősektől a stafétát.

Benkő Zsolt azt is fontosnak tartja, hogy Magyarország bevándorláspolitikája a jövőben sem változzon meg. – A kormány nemet mond az illegális migrációra. Én azt szeretném, hogy a családom és a gyermekeim egy biztonságos országban éljenek, ezért az Európai Unió belátná, hogy komoly határvédelemre, és nem ellenőrizetlen tömegek beengedésére van szükség – mondta még a képviselő.