Márki-Zay Péter

Az ellenzék számára is egyre vállalhatatlanabb Márki-Zay Péter. Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője újabb sorozatot osztott ki a közösségi médiában az egy éve még általa is támogatott vásárhelyi celeb pártelnök-polgármesternek. Többek között azt írja, Márki-Zay megoszt, és uralkodni akar, miközben még semmilyen eredményt nem tudott felmutatni.

Újabb, súlyos kritikai észrevételeket fogalmazott meg Márki-Zay Péterrel kapcsolatban a Facebookon Varga-Damm Andrea, a Jobbik egyik meghatározó, erős embere, parlamenti képviselője. Mint ismeretes, a Jobbik gőzerővel támogatta (többek között a teljes Simicska-médiával, aktivisták százaival, az Iránytű Intézet hátterével és Szabó Gábor pártigazgató személyes jelenlétével) a vásárhelyi időközi választási kampányban Márki-Zayt, a „Jobbik-logó nélküli jobbikos jelöltet”. Varga-Damm is külön posztot szentelt 2018. február 25-e előestéjén kegyeltjük megsegítésének.

Aztán – mint kiderült – hatalmasat csalódott mind a celebeskedő politikus vásárhelyi látszattevékenységében, mind abban, hogy önjelölt megmondóemberként igyekszik az országos politikai színpadra, az ellenzék élére állni. Éppen ezért most alaposan helyre tette Márki-Zayt és annak híveit.

Bő egy hete az Origo.hu cikke alapján beszámoltunk róla: Varga-Damm Facebook-oldalán arról jelentetett meg bejegyzést, nagyon helyteleníti, hogy Márki-Zay éppen bőszen Fidesz-ügynökséggel gyanúsítgatja az MSZP korábbi elnökét, Mesterházy Attilát. Amivel árt az ellenzéki együttműködésnek, és nem kicsit.

„Utoljára mondom el, hogy mindenki értse: soha nem fogok bízni olyan emberben, akiről nem tudom, miért ment el külföldre, nem tudom, hogy ott mit csinált, s nem tudom, miért jött haza. Egyúttal mi nem azért vagyunk, hogy másoknak színpadot ácsoljunk ahelyett, hogy az illető végezné azt a munkát, amivel a választók megbízták” – fogalmazott a vásárhelyi politikussal kapcsolatban, hozzátéve azt is: Márki-Zay „amely területekkel már találkoztam, rombolja a már megköttetett megállapodásokat”.

Varga-Damm Andrea

Az elmúlt napokban sem csillapodott a vita a poszt alatt, és mint azt a Promenad kiszúrta, Varga-Damm tovább osztja a politikai pofonokat a Mindenki Magyarországa Mozgalom önjelölt miniszterelnök-jelöltjének, a balliberális filozófus, Heller Ágnes új Messiásának.

Többek között azt írja Márki-Zayról, messze nem szolgált rá a tőle (illetve a Jobbiktól) kapott bizalomra: „Úgy érezte, ahelyett, hogy Hódmezővásárhelyen békét és tisztaságot teremtett volna, hogy ő a Teremtő. Pedig nem.”

Módfelett nehezményezi, hogy Márki-Zay magának követeli mindenek felett való döntést úgy, hogy munkájában még nem mutatott semmilyen eredményt. Ő úgy gondolja, ő az ellenzék. Megoszt, s uralkodni akar. Nekem pedig elegem van az uralkodókból. A nép szolgáit szeretném látni, s nem színpadimádókat.”

Úgy folytatja, az ellenzéknek nincs szüksége egy tapasztalat nélküli megmondóemberre. „Olyan bizalmat helyeztem belé, s annyi segítséget nyújtottam, hogy joggal elvárhatom, végezze tökéletesen a polgármesteri munkát, s ne rombolja az ellenzék munkáját, hiszen mi segítettük hozzá a tisztséghez. Nekünk, ellenzéki képviselőknek van annyi eszünk, van olyan lelkünk, s van annyi tapasztalatunk, hogy tudjuk, milyen módon kell összefogni az önkormányzati választásra. Nem kell, hogy valaki 0 tapasztalattal helyettünk koordináljon.”

Megjegyzi azt is, a körvonalazódó kooperációban, koordinációban „egyetlen [ellenzéki] pártnak sincs önös célja. […] Itt egyetlen embernek van a porondon önös célja.”

A Jobbik parlamenti képviselője egyébként úgy véli, a celeb vásárhelyi pártelnök-polgármestert olyannyira beszippantotta már az országos politika csábítása, hogy nem is feltétlenül indul el újra az önkormányzati választáson. Már csak azért is, mert érzi, hogy eredménytelensége miatt csalódtak benne a vásárhelyiek.

„Szerintem nem fog indulni, mert tudja, hogy nagyon sok tavalyi szavazója csalódott benne. Éppen ezért állt szerintem élére, hogy majd ő koordinálja az önkormányzati választást, hogy annak talaján új pártot indítson, s egy magasabb dimenzióban folytassa a politikai munkát. Már tavaly április 8-án, azaz 42 nappal február 25-e után, sem tudta az ellenzéki megnyerni Hódmezővásárhelyt. Már ez akkor beszédes üzenet volt”mutat rá Varga-Damm Andrea arra, hogy a vásárhelyi választók elfordultak Márki-Zaytól.

Varga-Damm Andrea Márki-Zay Péter

Varga-Damm Andrea Márki-Zay PéterVarga-Damm Andrea Márki-Zay PéterVarga-Damm Andrea Márki-Zay PéterVarga-Damm Andrea Márki-Zay PéterVarga-Damm Andrea Márki-Zay PéterVarga-Damm Andrea Márki-Zay Péter

Belső fotó: Varga-Damm Andrea (Illyés Tibor, MTI), alul képernyőmentések Varga-Damm Andrea Facebook-oldaláról