Napelemes beruházásra került sor Csongrád megyében

Napelemes rendszerek telepítéséhez vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a mikro-, kis- és közepes vállalkozások – tette közzé a Rádió7.hu.

Bakó Éva, a hódmezővásárhelyi Széchenyi Programiroda tanácsadója a Rádió 7-nek elmondta, hogy egy beruházáshoz 1,5 és 3 millió forint közötti összeget lehet elnyerni, a rendelkezésre álló keretösszeg országosan 15 milliárd forint.

A támogatási kérelmeket június 17-e és 2020. szeptember 30-a között lehet benyújtani. Hozzátette: az utófinanszírozott pályázat a kis kapacitású, a saját áramfogyasztás kiváltását célzó napelemes rendszer telepítését támogatja.

Bakó Éva erről részletesen így beszélt: „Beadáskor mindösszesen három dokumentumot szükséges benyújtani. Az egyik az éves beszámoló jóváhagyását igazoló dokumentáció, ezen kívül egy aláírási címpéldányra van szükség, valamint az előző évi statisztikai állományi létszám igazolására. A pályázó vállalkozásoknak három lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük, illetve az is fontos, hogy olyan épületre igényelhető ez a támogatás, ahol a megelőző egy évben volt villamosenergia-felhasználás, tehát használatban volt az épület.”

Forrás: radio7.hu