Vereséget szenvedett a HLKC - NBII női kézilabda csapata a zárófordulóban

Békéscsabán léptünk pályára az NB II női felnőtt bajnokság utolsó fordulójában. A mérkőzés komolyabb tét nélkül zajlott, hiszen az már a forduló előtt biztos volt, hogy mi végzünk a tabella második, míg a hazaiak a harmadik helyén. Sajnos ebből a helyzetből a motiváltan játszó fiatal csabai csapat került ki győztesen, mi ezúttal nem tudtuk megismételni az egész tavasszal látható megalkuvást nem tűrő játékunkat – osztotta meg lapunkkal Áncsán István.

Az első félidőben kifejezetten jó kézilabdáztunk, ennek megfelelően szinte végig nálunk volt az előny. Többször is lett volna léehetőségünk leszakítani vendéglátóinkat, sajnos nem csak rajtunk múlt, hogy csak egy-gólos előnyünk volt a szünetre!

A második félidőre alaposan feltüzelve és a védekezését felkeményítve érkezett a Békéscsaba, ezzel szemmel láthatóan nem tudtunk mit kezdeni. Kiegyenlítettek, majd fokozatosan növelték előnyüket, amit 2 időkéréssel sem tudtunk megállítani. Fáradtan és néha dekoncentráltan játszottunk, talán lélekben is feladtuk a mérkőzést. A meccs végére kialakult 6 gólos különbség kicsit túlzó, amibe az első játékrész furcsaságai is belejátszottak!

Csapatunk egész éves teljesítménye, főként parádés tavaszunk miatt csapatunk minden dicséretet megérdemel. Az ezüstéremhez gratulálunk játékosainknak és a szakmai stáb tagjainak!

EUbility Group Békéscsabai ENKSE U22 – Hódmezővásárhelyi LKC 29-23 (12-13)
NB II Dél-kelet 22. forduló
Békéscsaba, 150 néző
Jv: Major Gábor, Szűcs Dániel
Versenybíró: Nagy Ferenc
HLKC: Ádász – Török 6, Nagy 5, Lukács 2, Szabó 2, Bagi 6, Székesi, Cs: Áncsán (k), Kovács, Kandó 1, Blaskovics, Dankó, Becsei 1, Vörös, Földesi, Ötvös

Dankó Ervin vezetőedző: “Egy tét nélküli mérkőzésen a motivációnk megkopott. Gratulálok a csapatomnak az egész éves teljesítményéhez. Köszönöm a szurkolóinknak, hogy mindig mellettünk állnak. Fejlődünk tovább és készülünk a jövő évre!”