Márki-Zay Péter és Kész Zoltán

No, félretéve a tréfát, nem a Holdra utazik Orbán Viktor ellen hisztizni és pénzt kalapozni, de polgármesterhez pártelnökhöz méltóan izomból beleáll az EP-kampányba Budapesten.

Több mint másfél hete hagyta el Hódmezővásárhely enyhén szólva is süllyedő hajóját a látszatkapitány, Márki-Zay Péter. A celeb pártelnök-polgármester május 10-én utazott el az USA-ba: állítása szerint szabadságon van, illetve a bevándorláspárti milliárdos spekuláns, Soros Györgyhöz köthető szervezeteknél vett részt politikai eligazításon, valamint bevallottan pénzt kalapozott Mindenki Magyarországa Mozgalmának.

Számos írásunkban mutattuk be, hogy politikai tekintetben kapitális öngólt rúgott az amerikai haknikörúttal, pontosabban a Münchhausen báróra hajazó hencegésével, hiszen a balliberális média és a balliberális elemzők előtt is szénné égett, a kormánypártok szerint is egyértelműen lebukott, és hát valljuk be: rajta röhög a net népe is a gúnyos mémekkel és a #márkizaying mozgalommal. Arról is beszámoltunk, milyen súlyos jogi aggályokat és korrupciós aggályokat vet fel a szakértők szerint, hogy egy magyar politikai szervezet – kivonva magát a pártok finanszírozásáról szóló törvény alól – külföldi személyektől, szervezetektől, külföldi érdekek mentén kér és fogad el pénzadományokat, illetve civilnek álcázza az ellenzéki pártpolitikát.

A hétvégén már olyan mém is született, mely szerint Márki-Zay és Kész Zoltán páratlan párosa a Holdon hisztiznek a gaz, „kommunista-protofasiszta” Orbán-rendszer ellen. Félretéve a tréfát, Vásárhely látszatpolgármestere egyelőre nem utazik a Holdra. Továbbra sem tudni viszont pontosan, mikor tér haza elárvult városába, ahonnan immár tizenegyedik napja van távol, külföldi küldetésben, és mikor szándékozik felvenni a városházán a munkát, amiért egyébként tisztes fizetését kapja.

Annyi azonban bizonyos: ha hazajön, akkor se lesz itthon.

Az MMM közösségi oldalának tanúsága szerint ugyanis gőzerővel, izomból beszáll az európai parlamenti választási kampányba – méghozzá Budapesten. A csütörtöki vásárhelyi „munkanapját” rendkívüli mértékben lerövidíti, hiszen 17 órától már a fővárosban, a Villányi úti Konferenciaközpont és Étteremben tart szavazatszámláló képzést az MMM aktivistáinak a „Számoljunk együtt” csapatával közösen, szombaton 15 órakor pedig unokatestvére, Hadházy Ákos és az MMM kampányzáróján tart gyújtó hangú, forradalmi beszédet a Kunigunda útján, az MTVA-székház előtt. Őt ismerve persze nem kizárt, hogy a hazai haknitúrának több állomása is lesz a héten.

Hogy Vásárhely vezetőjének mennyiben feladata a bevándorláspárti ellenzéki pártok melletti országos EP-kampányolás, illetve mindez mennyiben szolgálja Vásárhely érdekeit, azt természetesen az itt élőknek kell majd értékelniük…

Márki-Zay Péter MMM

Márki-Zay Péter MMM

Nyitókép: Facebook