Kocsis: Aki a bevándorlást megfékező jelölteket akar támogatni, szavazzon a Fidesz-KDNP-re!

Aki olyan jelölteket szeretne támogatni, akik nem akarnak több migrációt, akik meg akarják fékezni a bevándorlást, az az európai parlamenti (EP-) választáson szavazzon a Fidesz-KDNP-re – mondta Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

Timmermans is mutatja a hazai ellenzék bevándorláspártiságát

A politikus az MSZP szombati kampányrendezvényéről szólva kifejtette, a szocialisták “sietve idehívták” európai csúcsjelöltjüket, Frans Timmermanst, aki az elmúlt években a “legbevándorláspártibb politikus” volt a brüsszeli bürokráciában. “A baloldali csúcsjelölt, az Európai Bizottság alelnöke azon dolgozott, hogy megszervezze az Európába irányuló migrációt, “akárcsak jó barátja, Soros György”. Minden megszólalása azt erősítette, hogy ha ő kerül a brüsszeli bizottság élére, legalizálni fogja gazdasági bevándorlók millióit, tovább erőltetné a betelepítési kvótát, az azt elutasító országokat pedig megbüntetné” – mondta a frakcióvezető, hozzátéve, ezt a saját bőrünkön is tapasztalhatjuk.

Minden bevándorláspárti javaslat előkészítésében részt vett Frans Timmermans, tőle származik a kvótajavaslat is, és az ő lelkén szárad, hogy Európa biztonsági helyzete jelentősen megváltozott– fogalmazott. “A szocik mindennek állva tapsolnak (…), a legnagyobb szeretettel és együttműködéssel fogadták azt az embert, aki vállaltan bevándorlókontinenssé tenné Európát” – tette hozzá. Kocsis Máté szerint a szocialista csúcsjelölt szombati budapesti látogatása után mindenkinek teljesen világos lehet, hogy a hazai ellenzék véleménye maradéktalanul megegyezik Frans Timmermanséval, ami a bevándorláspártiságot illeti, erre lehet tőlük számítani.

A jegyző Karácsony utasítására cselekedett

Azzal kapcsolatban, hogy a zuglói jegyző törvényességi kifogásokat emelt a parkolási szerződések felbontása ügyében, a Fidesz frakcióvezetője úgy reagált, a jegyző a polgármester beosztottja, ezért nehéz azt kizárni, hogy nem Karácsony Gergely utasítására cselekedett. A jelenlegi parkolási szerződés minden egyes nap egymillió forint pénzkidobást jelent a zuglóiaknak, ám Karácsony Gergelypolgármester ezt mindenféle trükkel megpróbálja fenntartani, elhúzni a felmondását – mondta, hangsúlyozva, a képviselő-testület döntése egyértelmű, mivel Karácsony Gergely “Budapest legelőnytelenebb parkolási szerződését kötötte”, azt haladéktalanul fel kellene mondania.

Arra a felvetésre, hogy Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert a hírek szerint mégsem az amerikai külügyminisztérium hívta Washingtonba, Kocsis Máté úgy fogalmazott, Márki-Zay Péter “lebukott”, egy ugyanolyan hazudós baloldali politikus, mint az összes többi. A Fidesz frakcióvezetője szerint a hódmezővásárhelyi polgármesteri székét pedig semmi másra nem használja, mint hogy az országos karrierjét építgesse.

Fotó: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD