Ütőképes, elkötelezett hadsereget fejlesztenek Magyarországon

A honvédségnek a Zrínyi 2026 program keretében 2019-ben 513 milliárd forintos rekordköltségvetése van – mondta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budaörsön, a honvédelemnapi rendezvényen.

Németh Szilárd a rendezvényen elmondta, az 513 milliárd forintos költségvetésből 150 milliárd forint jut fejlesztésre azért, hogy egy modern, ütőképes, a hazája iránt elkötelezett hadsereget építsünk fel, amely bármely más nemzet fegyveres erejével szemben felveszi a versenyt.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy már számos haditechnikai beszerzéssel büszkélkedhet a honvédség.

Többek között ezeket is bemutatták a budaörsi repülőtéren rendezett háromnapos haditechnikai és légi bemutatón, ami hatalmas siker, rengeteg érdeklődő van.

Nem szeretnénk, hogy veszélybe kerüljön szabadságunk, vallásunk, identitásunk”

– tette hozzá Németh Szilárd.

Az államtitkár kiemelte: a kormány tiltakozik az ellen, hogy mások akarják megfogalmazni a magyar állampolgárok helyett, hogy “milyen úton járjunk, kivel legyünk toleránsak, kit fogadjunk bizalmunkba, vagy kinek adjunk helyet a szülőföldünkön”.

Aztán hozzátette, hogy a magyarok büszkék önmagukra, őseikre, hazájukra és büszkék a katonáikra is, azokra a honvédekre, akik a szabadságharcos elődökhöz hasonlóan elhivatottan, hűséggel szolgálják hazánkat itthon, vagy külföldi misszióban tartják fenn a törékeny békét.

Az államtitkár fontosnak nevezte a mostani rendezvényhez hasonló alkalmakat, amikor a honvédek és Magyarország polgárai személyesen is találkozhatnak egymással, és a fiatalok a bemutatókat látva kedvet kapnak a katonáskodáshoz.

“Nem titkolt célunk, hogy megnyerjük őket a honvédelem ügyének” – jelentette ki Németh Szilárd.

A parlamenti államtitkár elmondta, hogy a közelmúlt eredményeinek bemutatásával azt az utat szeretnék megismertetni, amely elvezet oda, hogy Magyarország 2026-ra a régió egyik legmeghatározóbb, legütőképesebb katonai erejévé váljon.

Fotó: honvedelem.hu