Agresszivitás jellemezte a görögországi migránstáborban történteket

Az ellenzéknek csak a migránsok segítségével lenne esélye hatalomhoz jutni – állapították meg a Rádió 7 Heti megfejtésének vendégei. A szombat délelőtti műsorban elhangzott: a jövő heti európai parlamenti választát tétje egyértelműen a migráció lesz.

A műsor elején arról esett szó, hogy az ellenzéki politikusok az euró bevezetését kérik számon a kormányon. Gajdics Ottó erre úgy reagált: ez nem tenne jót az országnak, ugyanis azokban az államokban, ahol bevezették ezt a pénznemet, mindenhol 20 százalékos infláció következett be.

Az ellenzéki politikusok mindent bevetnek az EP-kampányban, hogy felhívják magukra a figyelmet. Elég csak az MSZP-s Bangóné „patkányozására” és Ujhelyi István szocialista EP-képviselő „kerítésmentes” országára gondolni. Ennek kapcsán Apáti Bence és Megadja Gábor médiaszakemberek elmondták: nem csoda, hogy az ellenzéki pártoknak a legújabb felmérések szerint is nagyon alacsony a támogatottságuk.

Ezért szimpatizálnak a migrációval. Úgy vannak vele, ha a május 26-i európai parlamenti választáson a bevándorláspárti erők győznek, akkor betelepíthetik a bevándorlókat, akik 1-2 éven belül állampolgárságot kapnának, és értelemszerűen az ő szavazóik lesznek. A baloldalnak csak így lenne esélye hatalomhoz jutni – hangzott el a műsorban.

A Heti megfejtésben Márki-Zay Péter polgármester zűrös ügyeit is megemlítették: például azt, hogy nemrég a Magyar Államkincstár felfüggesztette az önkormányzat finanszírozását, mivel a polgármesteri hivatal egy elszámolást nem küldött el a megadott határidőre. Ezen kívül szó esett még a pártelnök amerikai útjáról, ahol a műsor vendégei szerint a „kiképzőtisztjeivel” találkozott a politikus, illetve arról is, hogy a NAV a közelmúltban végrehajtást indított Márki-Zay otthonszüléssel foglalkozó cége ellen. Gajdics Ottó végül röviden úgy összegzett: a vásárhelyiek jobb polgármestert érdemelnének.

A Heti megfejtést szerda este 8 órától ismétli meg a Rádió 7.
Fotó: Illusztráció