illegális migránsok

Az európai parlamenti (EP-) választás tétjének nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki miskolci lakossági fórumán, hogy bevándorlásellenes többség jön-e létre az európai intézményekben.

Először lesz olyan európai parlamenti választás, amelynek valódi tétje van – hangoztatta Gulyás Gergely. Kifejtette: „először döntünk” arról, hogy bevándorlásellenes Európai Bizottság alakul-e, továbbá bevándorlásellenes intézményrendszer jön-e létre, és az Európai Parlamentben is bevándorlásellenes többség lesz-e.

A politikus úgy fogalmazott: európai tétje lesz az EP-választásnak, amit a bevándorlás határoz meg. Az európai országokban a bevándorlás mellett vagy az ellen kell dönteni, ez határozza meg a következő évek politikáját.

Hangsúlyozta azt is, hogy Magyarországon soha ilyen nagy tétje nem volt európai parlamenti választásnak. Május 26-án olyan képviselőket kell választani, akik Magyarországot és nem Brüsszelt akarják képviselni – mondta Gulyás Gergely.

Az elmúlt években az ellenzéki képviselők inkább Brüsszelt képviselték és nem a magyar érdekeket – érvelt a Fidesz-KDNP jelöltjei mellett a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Fotó: illusztráció