EB kvalifikáció a tét a Fit Kid vásárhelyi versenyén

A Balogh Imsi Sportcsarnok ma egész nap egy jelentős megmérettetésnek ad otthont – írja a Vásárhely 24.

Május 18-án délelőtt vette kezdetét a Fit-Kid I. Osztály Egyéni Grand Prix és Fit-Kid II. Osztály Csoportos verseny, amit a Hód Fitness Se szervezett meg. A vásárhelyi egyesület nemcsak a házigazda szerepében van, versenyzőik ugyan úgy megmérettetnek.

Csábi Ildikó, a Magyar Fit-Kid Szövetség főtitkára a lap kérdésére elmondta, a mai versenynek nagy a tétje, ugyanis ez a Grand Prix versenysorozat harmadik, egyben utolsó állomása (előtte Békéscsabán és Szolnokon rendezték meg). A három verseny összesített pontjai alapján történik meg a továbbjutás az EB-re, mind egyéni, mind csoportos kategóriában.

Most egyéniben 109 fiatal 9 korcsoportban indult. A legkisebbeknél vannak a legkevesebben, ám a számok összességében így is igen magasak. A csoportok esetében ma 60-nál is több csapat versenyez, náluk három kategória van (duó, kiscsapat: 3-4 fő, nagycsapat: 5-6 fő), illetve az életkor is számít a besorolásnál.

A zsűriben három szerep van: vannak, akik a tartalmat nézik (milyen nehézségű elemeket mutatnak be a gyerekek), a technikai bírók a kivitelezés szabályosságát figyelik, míg a művészeti hatás bírók a koreográfiát, az előadásmódot, a zene használatát pontozzák. Ezekből adódik össze a végpontszám.

A nap folyamán kihirdetik, hogy a vásárhelyi versenyen kik voltak a legjobbak, az egyesületek pedig hamarosan megtudják, hogy hány növendékük jutott tovább az EB-re. Csábi Ildikó kifejtette, minden korcsoportban három versenyző kvalifikálhatja magát.

Az ország számos pontjáról érkeztek tehetséges fiatalok, igen erős volt a mezőny, de a Hód Fitness SE is mindent beleadott. Kíváncsian várjuk az eredményeket!

Forrás és képek: vasarhely24.com