Lovaskocsiról intettek búcsút a vásárhelyi sárgulók 8

Az időjárás kegyes volt a Mezőgazdasági Kar ballagóihoz. A fiatalok boldogan és mosollyal az arcukon vonultak végig Vásárhelyen lovaskocsikkal, hogy elbúcsúzzanak a felejthetetlen diákéveiktől és a várostól.

A délelőtti ballagás után megtartották a hagyományos sárgulási felvonulást az SZTE Mezőgazdasági Kar végzősei. A fiatalok délután 3 órakor a Kutasi úti tangazdaságtól indultak a Kossuth térre, hogy lovaskocsiról is búcsút intsenek a karon töltött éveknek és a városnak.

Lovaskocsiról intettek búcsút a vásárhelyi sárgulók 1

A csodaszép hagyomány a sárguló gabonáról: búzáról, kukoricáról kapta a nevét. A sárgulás egy szimbólumra épül, tehát amikor a hallgatók befejezik a tanulmányokat, úgymond “beérnek” vagy “besárgulnak” és ezt a különleges folyamatot ünneplik. Természetesen ezt a fantasztikus eseményt a város tudomására is hozzák évről évre, így mindenki együtt ünnepel az ifjú mezőgazdászokkal.

Lovaskocsiról intettek búcsút a vásárhelyi sárgulók 10

A végzős hallgatók 19 órától a Fekete Sasban, a Sárgulási Bálon zárják majd a napot.

Sárgulók lovaskocsis felvonulása

Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...