Vágó János: a polgármesternek fontosabb az amerikai útja, mint a Bethlen több száz tanulója! 1

Még el sem kezdődött a Bethlen Gábor Református Gimnázium felújítása és bővítése, holott Almási István és Orbán Viktor már két éve megkötötte az erről szóló megállapodást – ismertette mai sajtótájékoztatóján Vágó János. A fideszes képviselő szerint ezért egyértelműen Márki-Zay Péter a felelős, mivel fontosabb neki a saját politikai karrierje, mint a vásárhelyi fejlesztések.

– A Modern Városok Program keretében a kormány támogatásával 5 milliárd forintból bővülne és újulna meg a Bethlen-gimnázium. Erről még 2017 májusában döntött Almási István néhai polgármester és Orbán Viktor miniszterelnök, azonban a beruházás nem történt meg, sőt, még el sem kezdődött – fejtette ki Vágó János.

Vágó János: a polgármesternek fontosabb az amerikai útja, mint a Bethlen több száz tanulója! 2

Az önkormányzati képviselő hozzátette, Sándy Gyula építészmérnök eredeti elképzelései alapján végeznének munkálatokat az intézményen. Megszülettek a kiviteli tervek is, illetve a bővítéshez tavaly közgyűlési döntéssel az Alföldi Galéria udvarából átadtak az iskolának egy 25×25 méteres önkormányzati területet, azonban azóta semmi nem történt az ügyben.

– Márki-Zay Péternek fontosabb az amerikai útja, mint a Bethlen tanulói és az intézmény felújítása. Lehet, hogy a beruházás Amerikából nézve jelentéktelen dolog, azonban vásárhelyi szemmel igenis fontos – jelentette ki a fideszes politikus.

Vágó János: a polgármesternek fontosabb az amerikai útja, mint a Bethlen több száz tanulója! 3

Még elmondta, mivel a 167 milliárd forintos Modern Városok Program többi része sem halad, ezért úgy tűnik, a polgármesternek fontosabb a saját politikai karrierjének építése, mint az, hogy ezek a projektek megvalósuljanak a városban.

Fotók: Gémes Sándor