Nemzetközi rendőr lovasversenyt rendeznek a mezőhegyesi ménesbirtokon

A mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. ad otthont pénteken az V. Nemzetközi Rendőr Lovasversenynek.

Pap István Tibor, a cég vezérigazgatója a Rádió 7-nek elmondta, hogy a versenyen az európai országokból érkezett lovas rendőrök a többi között szimultán versenyen, illetve rendőri akadályversenyen mutatják majd meg tudásuk legjavát. A rendezvény egyúttal találkozási és konferencialehetőséget is biztosít a kontinens lovas rendőreinek.

Hozzátette: a ménesbirtok hat éve értékesít lovakat a magyarországi készenléti rendőrségnek, jelenleg az állomány mintegy fele Mezőhegyesen tenyésztett nóniusz fajtájú ló, de ma már több európai országban is szolgálnak mezőhegyesi lovak a rendészet kötelékében.

Pap István Tibor erről részletesen így beszélt: „Öt-hat ország fog részt venni a versenyen, mint versenyző, de az előző évek tapasztalatai alapján azt látjuk, hogy ennél sokkal több ország kap meghívót a rendőrség részéről. Így rendőrségi képviselet tekintetében akkor is ellátogat, ha nem vesz részt a versenyen. Azon kívül, hogy ez egy nemzetközi rendőr lovasverseny, de ugyanakkor találkozója és konferenciája is az európai lovas rendőrségeknek.”

Fotó: Illusztráció (pixabay.com)