Friss körkép a tram-trainről: így áll az építkezés Vásárhelyen 5

Vásárhely elmúlt 150 évének legnagyobb beruházása folyamatosan épül. Cikkünkben összegyűjtöttük, jelenleg hol tart a kivitelezés a városban.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a Bajcsy-Zsilinszky és az Ady Endre utcában a villamosvasúti pályaépítés befejeződött, jelenleg a kapcsolódó kétoldali útépítési munkálatokat végzik. Ezekben az utcákban a félpályás útzár előreláthatóan júniusig áll fenn.

Friss körkép a tram-trainről: így áll az építkezés Vásárhelyen 4

Az Andrássy utca belső és a Szőnyi utcai szakaszán kívül a 600V-os földkábelfektetés befejeződött. Itt a felsővezetéki és áramvisszavezetési terveket módosítják a leendő tram-train jármű vártnál nagyobb áramfelvétele miatt. Munkavégzés itt emiatt nyár végén-ősszel lesz. A Szőnyin félpályás útzár mellett a támfal építése történik.

A népkerti szakaszon is támfalépítés zajlik, ezután lehet megkezdeni az út és vasúti pálya földmunkáit. Ez még ebben a hónapban várható.

Friss körkép a tram-trainről: így áll az építkezés Vásárhelyen 2
Az Andrássy út külső szakaszán félpályás útzár mellett megkezdődtek a vasúti pálya és útépítés földmunkái. A Nagyállomás területén a Kakasszéki-csatorna védelembe helyezése után indul el a tervezés és kivitelezés.

Az áramátalakító épületnél, a strandnál az alapozási munka befejeződött és elkezdődtek a kőművesmunkák.

Friss körkép a tram-trainről: így áll az építkezés Vásárhelyen 8

A munkálatokban az év végéig 85 százalékos készültséget érhetnek el. 2020-ban a felsővezeték építés és biztosítóberendezés élesztés, valamint az útépítésben a végleges aszfalt kopórétegek és burkolati jelek készítése, peronberendezések, utastájékoztató rendszer telepítése, közúti lámpás csomópontok beüzemelése következik. A leendő tram-train járművek rendelkezésre állásának függvényében pedig az üzemi próbák és próbaüzem elvégzése várható.

Friss körkép a tram-trainről: így áll az építkezés Vásárhelyen

Friss körkép a tram-trainről: így áll az építkezés Vásárhelyen 1

Friss körkép a tram-trainről: így áll az építkezés Vásárhelyen 3

Friss körkép a tram-trainről: így áll az építkezés Vásárhelyen 6