A bronzért zajló párharc első meccse jön

A múlt heti, keserű szájízzel záruló elődöntős párharcot követően az NB I/B Zöld csoportjának bronzérméért zajló csatával zárja a 2018/19-es szezont a Vásárhelyi Kosársuli. A két nyert mérkőzésig tartó különviadal során Tóth Tamás csapatának ellenfele az Óbudai Kaszások lesz, az első lépést a harmadik helyért pályaválasztóként május 18-án, szombaton 18 óra 30 perctől a Hódtói Sportcsarnokban teheti meg a gárda.

Ami a két alakulat közelmúltját illeti, a Kosársuli a DEAC U23-mal szemben megnyert negyeddöntőt követően fájdalmas egylabdás vereséggel zárta a Salgótarján elleni harmadik találkozót, miközben az Óbuda a Győr búcsúztatása után a Bajával szemben maradt alul – mind idegenben, mind odahaza, a Bácska volt a jobb.

Az alapszakasz végén a holtversenyből mi jöttünk ki a legjobban és zártunk elsőként, míg leendő ellenfelünk harmadikként végezve a legrosszabbul, ehhez pedig kellett, hogy tavaly novemberben kiváló játékkal diadalmaskodjunk Óbudán (79-67), majd március elején remek első félidei teljesítmény után megőrizzük vezetésünket egészen a lefújásig (70-67).

Nem számíthatunk sétagaloppra, hisz a magyar kosárlabdasport ikonikus edzője, Armaghani Saeed és legénysége vélhetően már Vásárhelyre sem feltartott kezekkel érkezik.

A Vásárhelyi Kosársuli-Óbudai Kaszások bronzéremért folyó párharc első mérkőzése május 11-én, szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A visszavágót május 22-én, szerdán 18 órakor rendezik Óbudán, és amennyiben harmadik találkozóra kerülne sor, úgy május 24-én, pénteken 18 óra 30 perckor szintén a Hódtóiban csaphatnak össze a felek.

A mérkőzésre a Kosársuli két főtámogatója, az MMBF Földgáztároló Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. jóvoltából a belépés ingyenes!

Hajrá, Kosársuli!

Nagy Benjámin, sajtóreferens