Márki-Zay Péter és Kész Zoltán

Ahogy a PestiSrácok.hu is felhívja a figyelmet, rendkívül izgalmas, hogy a külföldről összekalapozott összegekkel hogyan és milyen módon tud majd politikai befolyást szerezni a Mindenki Magyarországa Mozgalom, és azt milyen érdekek mentén teszi.

Napok óta az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodik az elvileg Hódmezővásárhely ügyeinek irányításával megbízott látszatpolgármester, Márki-Zay Péter, aki balliberális elvtársával, Kész Zoltánnal együtt politikai Soros-eligazításon vesz részt, valamint bevallottan pénzt tarhál a legújabb ellenzéki formációnak, az MMM-nek.

A két, leginkább gyűrött turistának tűnő forradalmár meg nem nevezett külügyi diplomatákkal és politikusokkal folytatott állítólagos tárgyalásai ugyan lassan kabarészámba mennek idehaza a viccekre fogékony közönség körében, Márki-Zay és Kész Münchhausen báróra emlékeztető meseszerű nagyotmondásai és lódításai mémek tucatját szülték már a világhálón, mégis érdemes felhívni a figyelmet az amerikai kalapozás egy fontos nemzetpolitikai, nemzetbiztonsági körülményére.

Jelesül arra, hogy egyet Kész-pénznek vehetünk: Márki-Zay nem Hódmezővásárhelyről és Hódmezővásárhely érdekében csapta össze a bokáját a baloldali és liberális amerikai politikai és gazdasági körök (vö. tartótisztek) előtt, hanem Kész-pénzért, vagyis: júdáspénzért könyörög. Tehát a jelek szerint külföldi támogatásból, külföldi forrásokból, külföldi érdekek mentén hajtana végre ellenzéki-diverzáns akciókat a magyarországi belpolitikában. Miközben – ez már ma éjszakai fejlemény – az MMM közösségi oldalának tanúsága szerint állítólagosan, saját elmondásuk szerint nem is oly burkoltan azért is lobbizik, hogy az USA – ha akar – vezető magyar politikusok, kormánytagok, tisztviselők kitiltásával küldjön (küldhetne) üzeneteket hazánknak.

Vizsgáljuk meg közelebbről az erősen hazaárulás-szagú attrakciót!

„Márki-Zay Péter arra kérte tárgyalópartnereit, hogy az Egyesült Államok – ahogy a múltban többször is megtette – segítse az ellenzék munkáját, hozzájárulhatna a nem kormánypárti vezetésű városokban a beruházások növeléséhez, de a szabad sajtót is támogathatná. – Elmondtuk nekik, hogy a Szabad Európa Rádió magyar adását újraindíthatnák. Ők meghallgattak minket, mindent feljegyeztek. A legfelsőbb szinten születhet végső döntés – teszi hozzá” – írja a Soros-buliról a 168 Óra Online. A celeb MMM-vezér az ATV-nek is megerősítette, amerikai segítségért sivalkodott a honi ellenzék számára, például „a szabad (sic!) sajtó támogatásával és politikai nyomással” lökhetnék meg az Orbán-ellenesek szekerét.

Ami a Magyarország elleni célzott külföldi nyomást illeti, annak megnyilvánulását nem is oly régen Brüsszel részéről is megtapasztaltuk a Sargentini-jelentés képében, melyet az önjelölt Messiás (és önjelölt miniszterelnök-jelölt) elvtársai hazaáruló lelkesedéssel szavaztak meg az Európai Parlamentben.

Márki-Zay tehát – hívja fel a figyelmet teljesen jogosan a PestiSrácok.huamerikai pénzből turbózná fel a magyar ellenzéket. „Izgalmas persze, hogy a mozgalom honlapján található hitvallás szerint nem fogadnak el semmilyen támogatást, amelyet később bárki, bármikor, bármilyen befolyásolásra, nyomásgyakorlásra fel tudna használni” – fejtegeti a portál.

Legalább ilyen érdekes és sokatmondó, hogy az Amerikában kalapozó Márki-Zay látványosan saját országos karrierjét építi, azaz saját politikai tőkéjét kovácsolgatja az ellenzéki összefogás eszméje mögé bújva. Joggal merül fel a kérdés, „hogy a külföldről összekalapozott összegekkel hogyan és milyen módon tud majd politikai befolyást szerezni, és azt milyen érdekek mentén teszi”.

Hiszen ahogy a Promenad.hu is többször megírta, haknikörútja nem ismer határokat, Anglia után a tengerentúlra is elért. Tehát az MMM – írja a PestiSrácok.hu – nem csupán országjárás közben gyűjt pénzadományokat, „de Angliában és az USA-ban is, így a mozgalom valóban ‘mindenkié’, határokon átívelő pénzügyi tuninggal rendelkező álfüggetlen szervezet. Mert az ugye egyértelmű, hogy egy sikeres választási kampányhoz leginkább pénz kell, és abból nagyon sok.”

A kormányellenes – nemzetközi hátterű? – szervezkedésnek különös pikantériát ad, hogy Márki-Zayék az MMM-mel bár egyértelműen pártszerű politikai tevékenységet folytatnak, mégis kivonták magukat a pártfinanszírozási törvény hatály alól. Úgy tűnik, teljességgel tudatosan.

„A demokrácia költséges dolog, és nyilvánvalóan nem létezhet szilárd demokrácia működőképes, forrásokkal jól ellátott pártok nélkül, Márki-Zayék mozgalma azonban nem elszámoltatható, mivel bár politikai tevékenységet végez, mégsem párt, hanem civil szervezet. Így a 2013-ban elfogadott pártfinanszírozási törvény sem vonatkozik rá, mely szerint tilos cégektől, külföldi személyektől vagy szervezetektől bármilyen összeget elfogadni, kizárólag magyar állampolgároktól kaphatnak adományokat” – összegez a PestiSrácok.hu, mely

rámutat a vásárhelyi látszatpolgármester „minden transzparenciát nélkülöző mozgalmi” pártoskodásának politikai és pénzügyi visszásságaira.

Melyekkel nem árt tisztában lenni minden magyar hazafinak és minden tisztességes, becsületes vásárhelyi polgárnak. Mielőtt még a látványbrosúráktól véletlenül nem vennénk észre az erdőt. Hiszen a politikai júdáspénznek a Soros-hálózat és/vagy a külföldi balliberális körök mindig megkérik az árát.

Nyitókép: PestiSrácok.hu/Tutiblog