Jégkorongtornát rendeznek szombaton a szegedi öregfiúk

Második alkalommal rendezik meg Szegeden a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű Amatőr Hokitornát, amelyen hat öregfiúkcsapat csap össze szombaton, a szegedi műjégpályán.

A sorozat ötödik éve zajlik, évente öt-hat alkalommal csapnak össze a felek váltott rendezés mellett. A szegedi tornán a házigazda Goodwill Pharma Szegedi Vízmű két csapattal vesz részt, mellettük a szerbiai HK Szabadka, a romániai Zsögödi Medvék, valamint az Újvárosi Hokillák és az Újpesti Ragadozók lépnek jégre. A szezonban a szegedi torna az utolsó, emiatt kiemelkedő népszerűségnek örvend: soha eddig nem látott számú sportoló, összesen 87 játékos nevezett.

A tornán csak olyanok vehetnek részt, akik nem voltak igazolt játékosok egyik első osztályú bajnokságban sem, esetleg ha igen, akkor vagy elmúlt 25 év az utolsó élvonalbeli szereplésük óta, vagy 55 évnél idősebbek. A meccsek a jégkorong általános szabályai szerint zajlanak azzal a különbséggel, hogy a testjáték nem megengedett, a játékidő pedig kétszer 20 perc.

A csoportmérkőzések szombaton 8-kor kezdődnek. A két csoportelső az aranyéremért, a csoportmásodikok a bronzéremért, a csoportharmadikok az ötödik helyért folytathatják. A helyosztók 14.30-tól rajtolnak, a finálé 16.40-től lesz.

II. Goodwill Pharma Szegedi Vízmű Amatőr Hokitorna,

csoportbeosztás, A csoport:

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű I.

HK Szabadka

Újpesti Ragadozók

B csoport:

Zsögödi Medvék

Újvárosi Hokillák

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű II.

A program, szombat,

csoportmérkőzések:

8.00: Zsögödi Medvék–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű II.

9.05: Újpesti Ragadozók–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű I.

10.10: Zsögödi Medvék–Újvárosi Hokillák

11.15: HK Szabadka–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű I.

12.20: Goodwill Pharma Szegedi Vízmű II.–Újvárosi Hokillák

13.25: HK Szabadka–Újpesti Ragadozók

Helyosztók,

14.30: az 5. helyért

15.35: bronzmérkőzés

16.40: döntő