Hamis aláírásra utaló jelek Nagy Ernő lakásbotrányában – feljelentés-kiegészítést tesz a Fidesz 8

Nem csoda, hogy a miniszterek, államtitkárok nem állnak szóba a vásárhelyi polgármesterrel, mivel semmi elképzelése nincs arról, hogyan lehetne jobb hely Hódmezővásárhely – jelentette ki Hegedűs Zoltán a Rádió 7-ben. A Fidesz-frakció vezetője Cseri Tamás önkormányzati képviselővel volt a Közös Nevező vendége.

Az első téma az volt, hogy Gömöri Csilla, a strand vezetője is távozik a posztjáról (erről portálunk számolt be előszőr, ITT).  Hegedűs Zoltán ennek kapcsán megjegyezte: mióta Márki-Zay Péter a polgármester, több mint hatvanan elhagyták a városházát, köztük a legjobb, országosan elismert szakemberek is. – Nemhiába történik ez így, mivel a legénység látja, hogy a kapitány jéghegynek vezeti a hajót. Katasztrófa előtt áll a város – fogalmazott a politikus.

A fideszes képviselő azt is nehezményezi, hogy a polgármester sokat van távol Vásárhelytől, miközben a fejlesztések leálltak, a város nem nyer pályázatokat és a közterületek szemetesek, elhanyagoltak. – Márki-Zay Péter most sem helyi ügyekkel foglalkozik, hanem Amerikában próbál a mozgalmának támogatókat és pénzt szerezni. Az csak ámítás, hogy Vásárhelynek szeretne befektetőket hozni, mert az nem így működik, hogy kimegy és szórólapokat osztogat ottani vállalkozóknak – fejtette ki Hegedűs Zoltán. Hozzátette, ezek miatt nem is csoda, hogy a kormányból a miniszterek, államtitkárok nem állnak vele szóba, mivel még a mai napig nem tudjuk, mi a terve a várossal.

Cseri Tamás ezt azzal egészítette ki: a városháza informatikai működésén tökéletes látszik, mennyire nem működik a hivatal, ugyanis még mindig nem állt helyre teljesen a rendszer a március 18-i hackertámadás után. – December óta havi négymillió forintot fizettek egy cégnek, hogy megelőzzék az ilyen helyzeteket. Ez nem sikerült, és a március 18-i vírustámadás után, még ugyanazon a napon kötöttek még egy szerződést egy másik vállalattal. Ráadásul a két cég egy személyhez kötődik – magyarázta a városatya.

A Modern Városok Program keretében már javában bővíteni kellene a Bethlen Gábor Református Gimnáziumot és Németh László Gimnáziumot, valamint előrébb kellene tartani az új könyvtár és a katonai szakközépiskola terveivel is. Ehhez képest egyik sem áll sehogy – hangzott el a műsorban.

A képviselők a május 26-i európai parlamenti választás tétjére is felhívták a figyelmet. Hegedűs Zoltán szerint egyedül a Fidesz harcol a nemzeti érdekekért és küzd az ellen, hogy Európa ne egy „nemzetközi katyvasz” legyen. Cseri Tamás pedig azt mondta: ha beengedünk más kultúrájú és világnézetű embereket az országunkba, akkor nem lesz visszaút, nem bírjuk megtartani azokat az értékeket, amiket az elődeink teremtettek.

Fotó: Archív