Spejbl és Hurvinek Washingtonban 1

Miközben Orbán Viktor Donald Trumppal találkozott, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán szétnézett az amerikai külügyminisztériumban.

A két látogatásnak természetesen semmi köze egymáshoz és csak véletlen egybeesés, hogy éppen egy napra esett a kettő. A helyzet persze az, hogy miközben a magyar miniszterelnök a világ vezető hatalmának elnökével tárgyalt, addig arról semmit sem tudunk, hogy a hódmezővásárhelyi műkedvelő és kispajtása kivel futott össze a külügyben.

Mert ezt azért igyekeznek mélyen elhallgatni. Simán lehet, hogy MZP egy régi kollégája, aki korábban szintén porszívókkal kereskedett az USA-ban, jelenleg a minisztériumban takarít és ő hívta be a két havert. Persze az is lehet, hogy a magyar politikai periféria Spejblje és Hurvinekje egyenesen a büfésbe futott bele, aki annak idején szállást airbnb-s keretek között Márki-Zaynak. Azt valahogy kevéssé érzi az ember valószínűnek, hogy valami komoly ember fogadta a kétbalkezeseket.

Mindenesetre az is egészen furcsa, hogy a Lolka és Bolka egy belépőkártyát viselnek a zakón. Annak idején egyetlen magyar politikuson sem lehetett ilyet látni, aki az amerikai külügy vendége volt. Ez amolyan ügyfélkártyának tűnik, amilyet John is szokott kapni, amikor ügyet intéz.

Persze a lényeg az, hogy a két jómadár elmondta a külügyben – tényleg lehet, hogy a büfében egy americano mellett – a szokásos mantrát. Hogy ugye, Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, meg az egész nemzetnek Nyugaton a helye, a kínaiak meg az oroszok rémesek és amúgy is kiharcoljuk a szabadságot, ahogy szoktuk.

Ez mind szép és jó! De ki volt az a szegény amerikai hivatalnok, aki ezt meghallgatta? Sosem derül ki…

Spejbl és Hurvinek Washingtonban

Forrás: blogstar.hu