Olvasói levél: A csend csődje

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhöz, amit változtatás nélkül közlünk.

“Columbo felesége, avagy MZP menni Amerika

Hódmezővásárhely polgármestere fogta magát és egy hétre faképnél hagyta azt a várost, ahol megválasztották. Hóna alá csapta Kész Zoltánt, aki tavaly elbukta a parlamenti választást, s ezzel az elánnal, hatalmas médiavisszhang mellett ellátogatott az Amerikai Egyesült Államokba. Beharangozójában természetesen igyekezett azt közölni fanatikus, őt rajongásig és vakon imádó híveivel, hogy mindez nagyon jó lesz a vásárhelyieknek. Akkor talán nézzük meg az ellenzéki 444.hu tudósításának egyik lényeges részletét.

„A hódmezővásárhelyi polgármester elmesélte, hogy a külügyminisztérium olyan munkatársaival találkoztak, akik nem politikai kinevezettek, hanem külügyi szakemberek, akik ezért a nevük elhallgatását kérték. A megbeszélésről magáról Márki-Zay azt mondta, hogy alapvetően az amerikaiak kérdezgették őket a nekik érdekes témákban.

Ezek a következők voltak:

a magyar-orosz kapcsolatok, különös tekintettel a Magyarországon működési engedélyt kapott, az ellenzéki politikus által “orosz kémbanknak” nevezett pénzintézetre

a nyugati szövetségi rendszertől, így a NATO-tól való magyar távolodás

az Orbán-rezsim által befogadott, terrorgyanú miatt körözött arab üzletember és Orbánék kapcsolata

a szabad sajtó helyzete

a rezsimmel szembeni ellenállás”

Teljesen világos a helyzet. A találkozón szó sem esett Hódmezővásárhelyről, a város vezetésére hivatott Márki-Zay Péter magasról tesz a településre. Ő küldetést teljesít. (Persze az is lehet, hogy a 2009-ben, az amerikai házán bukott 27 ezer dollárt vitte vissza a banknak.) Miként szolgálja a vásárhelyi emberek érdekét az, ha Márki-Zay az „orosz kémbankról”,netán „arab üzletemberekről” vizionál valakiknek.

Columbo feleségének? A yetinek? Valakiknek. Nem véletlenül írtam le. Ugyanis Márki-Zay nem hozta nyilvánosságra azt sem, hogy kivel, vagy kikkel dumálgatott Washingtonban, holott pontosan az adná meg a találkozó súlyát. Tette mindezt az ő állítólagos kérésükre. Hogyne. Kimegy Amerikába, egyetlen szót sem ejt Hódmezővásárhelyről, kifejezetten titokban tartott embereknek szidja a kormányt és panaszkodik, sőt a „rezsimmel szembeni ellenállást” emlegeti. Mennyire kell ahhoz hülyének lenni, hogy ne legyen egyértelmű: ez az ember azért ment ki Amerikába, hogy bárkitől, aki szembejön, pénzt próbáljon tarhálni kormánydöntő lázálmaihoz és ócsárolja saját országát?

Ezt gondolkodó körökben úgy hívják: hazaárulás. Netán nemzetbiztonsági kockázat.

Márki-Zay Péter dolga nem az lenne, hogy terveket szövögessen a kormány eltávolítására, hanem az, hogy irányítsa Hódmezővásárhelyt. Arra választották meg, ezért kap havonta egymillió forintot. Nyilvánvaló, hogy ez már nem érdekli, hiszen oda, ahová ment, vannak olyan emberek, akiknek ennék nagyságrendekkel többet ér, ha kitömhetik MZP zsebét, akitől csak annyit kérnek: lehetőleg mindent tegyen meg céljaik megvalósításáért. Az pedig már nem érdekli Márki-Zayt, hogy ezek a célok nem vágnak egybe hazája érdekeivel. A gyűlölettel egybeforrt kapzsiság most a Soros nála. Ezért dolgozik, ezért ment kalapozni olyanokhoz, akiket meg sem nevez. Gondolkodjon el mindenki azon, hogy vajon Márki-Zay miért tartja ennyire titokban tárgyalópartnerei kilétét? Megmondom: azért, mert ha kiderülne a személyük, az bizony nagyon kínos lenne az önjelölt messiásnak, akiről azonnal lehullna az álarc.

Ha tisztességes úton járna, akkor nem sumákolna ennyit. De nem is lényeges ez. Márki-Zay Péter huszadik senki, egy nevesincs mozgalom vezetője, akit már az ellenzéki pártok is elkergetnek maguktól, mint egy rühes kutyát.

Akkor pedig mehet vissza Amerikába utazó ügynöknek. Nem is való másra.

Kelemen V. László”