Lázár Mártélyon: három helyen írják az életünk játékszabályait 3

Hiába van messze Brüsszel, az ott hozott döntések közvetlenül befolyásolják a mindennapi életünket – hangsúlyozta ma Lázár János a mártélyi Faluház előtt, ahol fórumra várta a helyieket. Az országgyűlési képviselő ezt követően Maroslelén tájékoztatta a lakosokat az európai parlamenti választás tétjéről.

– A legfontosabb, hogy minél többen menjenek el szavazni a május 26-i EP-választáson, mivel ha visszagondolunk, 1990 előtt még csak nem is dönthettünk a sorsunkról – hívta fel a mártélyi fórumán megjelentek figyelmét Lázár János. Hozzátette, sokan legyintenek erre a választásra, mivel azt gondolják, túl messze van ide Brüsszel, és például a brüsszeli hivatalnokok azt sem tudják, hol van Mártély, azonban az ott hozott döntések közvetlenül befolyásolják a mindennapjainkat.

Lázár Mártélyon: három helyen írják az életünk játékszabályait 12

– Ma három helyen írják az életünk játékszabályait. Helyben az adott önkormányzat, Budapesten a kormány és Brüsszelben az Európai Parlament dönt azokban az ügyekben, amik érintenek bennünket – jelentette ki a vásárhelyi-makói térség országgyűlési képviselője.

Felelevenítette, 2004-ben nem volt kérdés, hogy Magyarországnak érdemes-e csatlakoznia az Európai Unióhoz. Ez azonban ma már több kérdést felvetne, mivel hazánk számos kérdésben nem ért egyet Európa vezetőivel.

Lázár Mártélyon: három helyen írják az életünk játékszabályait 4

– Most még mi döntjük el, ki jöhet át a határainkon, valamint magyar határőrök és rendőrök vizsgálják át a határátlépőket. Azonban vannak olyan politikusok, akik nem nemzetekben, hanem Egyesült Európai Államokban gondolkodnak, hogy felvegyék a versenyt Amerikával és Kínával, ezért megszüntetnék a határokat, és Brüsszelben döntenék el, ki mikor hol mehet át – fejtette ki a politikus. Leszögezte: a Fidesz-KDNP továbbra is azért küzd, hogy az ilyen és ehhez hasonló állami jogkörök ne szűnjenek meg, és a nemzetek saját maguk dönthessenek a további sorsukról.

Lázár Mártélyon: három helyen írják az életünk játékszabályait 11

Lázár János ezt követően Maroslelén, (a rossz idő miatt) a könyvtárban tartott fórumot, amelyen elmondta: 2014-ben 28 százalékos volt az európai parlamenti választáson való részvétel, azonban mivel most nagyobb a tét, fontos, hogy a lehető legtöbben kifejtsék a véleményüket a szavazófülkékben. A megjelenteket arra kérte, beszéljenek minél több ismerősükkel, és vegyék rá őket arra, hogy döntsenek Magyarország és Európa jövőjéről május 26-án.

Lázár Mártélyon: három helyen írják az életünk játékszabályait Lázár Mártélyon: három helyen írják az életünk játékszabályait 1 Lázár Mártélyon: három helyen írják az életünk játékszabályait 2 Lázár Mártélyon: három helyen írják az életünk játékszabályait 5 Lázár Mártélyon: három helyen írják az életünk játékszabályait 6  Lázár Mártélyon: három helyen írják az életünk játékszabályait 10

Fotók: Gémes Sándor