Gömöri Csilla és Márki-Zay Péter

Újabb kiváló szakember hagyja faképnél a Márki-Zay-féle önkormányzatot: információink szerint hamarosan, a főszezon közben távozik a Hód-Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója, Gömöri Csilla. Folytatódik az összeomlás, miközben a város vezetője Amerikában építgeti ellenzéki pártját.

A Promenad.hu értesülései szerint nem folytatja tovább a városi strandfürdőt és a fedett uszodát üzemeltető önkormányzati cég vezetője: Gömöri Csilla hamarosan (úgy tudjuk, július végével) távozik posztjáról, a Hód-Fürdő Kft. éléről. Személyében egy újabb kiváló és felkészült szakembert veszít el Hódmezővásárhely.

Olyan országosan is ismert és elismert vezetőt, aki nemcsak közel két évtizedes tapasztalattal rendelkezik a fürdő- és uszodaüzemeltetés területén, de megbecsültségét és kvalitásait jelzi, hogy jó ideje ő vezeti a Magyar Fürdőszövetség Marketing Szakbizottságát is.

Gömöri Csilla távozása egyúttal azt jelenti, hogy tovább folytatódik a helyi intézményrendszer tragikus szétzilálása. Vagyis kártyavárként omlik össze az önkormányzat, miközben Márki-Zay Péter éppen Amerikában gyűjt pénzt Mindenki Magyarország Mozgalmának, illetve amerikai baloldali és liberális körök, politikusok, üzletemberek kegyeit keresi országos politikai karrierjének építéséhez.

Emlékezetes, mióta Márki-Zay lett a város polgármestere, a városházáról közel 60 jól képzett, értékes munkatársnak kellett távoznia. Áprilisban komoly visszhangot váltott ki a helyi lakosság körében is, hogy a polgármester nyilvános vádaskodásainak hatására felmondott a városfejlesztési iroda vezetője, Mucsi László és helyettese, Szilágyi Tamás is, akik 27, illetve 25 éve dolgoztak hatékonyan és eredményesen a városháza kötelékében.

A felkészült szakemberek pótlása finoman szólva sem sikerült tökéletesen. Mindez oda vezetett, hogy drámai mértékben csökkent a hivatalban a felsőfokú végzettségű munkatársak aránya: úgy tudjuk, a korábbi 80 százalékról 50 százalék körülire mérséklődött az arányuk. Az „átalakulást” sorozatos bénázások és balhék kísérték az elmúlt hónapokban. Soha nem látott méretű informatikai összeomlás következett be (miközben a korábbiakhoz képest kétszer annyi informatikust foglalkoztat az önkormányzat, és csaknem havi 4 milliót fizet egy külső vállalkozásnak a rendszer biztonságának védelméért), ami város központi támogatásának felfüggesztését vonta maga után. A helyi adófizetés körüli káoszra, a késedelmesen és zavarosan kiküldött értesítőkre is máig fejcsóválva emlékeznek a vásárhelyiek.

A botrányok árnyékában Márki-Zay elsősorban a strand tervezett fejlesztéseivel, a vízkezelő technikájának, víztisztítóművének kiépítésével igyekezett fényt mutatni az alagút végén, de mostanra kiderült, a Hód-Fürdőnél is áll a bál. Legalábbis ezt jelzi Gömöri Csilla távozása, aki tehát szintén nem tudott és/vagy nem akart tovább együtt dolgozni a polgármesterrel. Annak ellenére, hogy a városvezető előterjesztése alapján a közgyűlés áprilisban úgy döntött, az év végéig javasolja megbízatásának meghosszabbítását. A folyamat azt mutatja, egyre többen hagyják el a süllyedő hajót, ami bizony több mint jelzésértékű.

Gömöri Csilla egyébként 2017 októberében lett a Hód-Fürdő Kft. ügyvezető igazgatója, még Almási István polgármester nevezte ki a tisztségre. Vezetése alatt számos fontos fejlesztés történt a strandon, a város számára komoly veszteség és érvágás, hogy úgy döntött: nem folytatja tovább a megkezdett munkát.

Az ügyvezető igazgatót természetesen megkerestük, hogy döntésének körülményeiről, okairól érdeklődjünk. Amit válaszol, frissítjük cikkünket.