Márki-Zay Péter

A szakértő szerint hiába erősíti Soros-kapcsolatait a vásárhelyi celeb pártelnök-polgármester, az ellenzéki oldalon továbbra is Gyurcsány fújja a passzátszelet. A túlmozgásos Márki-Zayból ráadásul egyre kevésbé kér a Jobbik és az MSZP is.

Úgy tűnik, a Soros-eligazítás és pénztarhálás céljából az USA-ban haknizó Márki-Zay Péter nemcsak városát, hanem lassan saját magát is karanténba zárja. Erre utal, hogy az ellenzék önjelölt megmondóembere, miniszterelnök-jelöltje az utóbbi napokban súlyos és félreérthetetlen üzeneteket kapott mind az MSZP, mind a Jobbik vezető politikusaitól. A hazai balliberális sárdagasztásból eközben azzal igyekszik kitörni, hogy Mindenki Magyarországa Mozgalmának (MMM) anyagi lehetőségeit és külpolitikai kapcsolatait a tengerentúlon erősíti – vagyis Soros-szervezetekkel egyeztet, nekik hisztizik az Orbán-kormány nemzeti, bevándorlásellenes politikájáról.

Mint többször megírtuk: a látszatpolgármester több mint egy hétig van távol városától, és nem Vásárhely érdekében, városa fejlesztéséről folytat tárgyalásokat. Saját országos politikai karrierjét és pártját építve az USA-ban nyíltan és egyértelműen Soros Györgyhöz kötődő, a milliárdos amerikai spekuláns által pénzelt és menedzselt szervezetekkel találkozik. Olyan Soros-leányvállalatokkal egyeztet, melyeken keresztül a bevándorláspárti spekuláns nemzetközi, így közép-európai befolyását igyekszik erősíteni: vagyis a German Marshall Fund, valamint a Helsinki Bizottság képviselőivel.

Kiszelly Zoltán politológus ezzel kapcsolatban a Magyar Hírlap hétfői számában úgy fogalmaz: bárhogy is erőlködik Márki-Zay, az ellenzék továbbra is Gyurcsány kottájából játszik, és Gyurcsányné mint „a magyar Hillary” 2022-es ambícióit építik. „Hiába hívják meg Soros hátramaradt emberei Washingtonba Márki-Zay Pétert, továbbra is a bukott miniszterelnök fújja a passzátszelet a kormányellenes térfélen” – állítja az elemző.

A botrányokkal terhelt és önjáró, túlmozgásos politikai celeb kezd vállalhatatlanná válni az ellenzéki pártoknál is. Ezt jelzi, hogy miután övön aluli módszerekkel az ellenzéki összefogás akadályozásával, kvázi „Fidesz-ügynökséggel” vádolta meg Mesterházy Attilát, előbb az ATV balliberális műsorvezetője, Krug Emília csontozta ki a konkrétumok nélkül vádaskodót, majd az MSZP volt elnöke félreérthetetlen üzenetet küldött neki, egyúttal beárazván őt: „még csak nem is ismerem Márki-Zayt”.

Majd a szánalmas és kisstílű ingyencirkuszt megelégelve a Jobbik egyik vezető politikusa, Varga-Damm Andrea is alaposan beleszállt az MMM pártelnökébe. „Utoljára mondom el, hogy mindenki értse: soha nem fogok bízni olyan emberben, akiről nem tudom, miért ment el külföldre, nem tudom, hogy ott mit csinált, s nem tudom, miért jött haza. Egyúttal mi nem azért vagyunk, hogy másoknak színpadot ácsoljunk ahelyett, hogy az illető végezné azt a munkát, amivel a választók megbízták” – jelöltje ki a Jobbik országgyűlési képviselője az egykoron „Jobbik-logó nélküli jobbikos jelölt” valós helyét.

A sztárallűrjeit egyre nehezebben palástoló Márki-Zay eközben nem bírta ki, és néhány percre az USA-ból is élőzött Facebookon. A rendkívül balesetveszélyes produkciót – hiszen vezetés közben folyamatosan oldalra nézegetett (!) a kamerába – az elmaradhatatlan „mesterházyzás” mellett egy veretes csúsztatással koronázta meg. Azt állította, „a kongresszus külügyi bizottsága kiadott egy levelet, melyben komoly aggályait fejezte ki Orbán Viktor ténykedése miatt” a magyar miniszterelnök hétfői, Trump elnökkel való találkozója elé. Nos, bár a messziről jött ember általában azt mond, amit akar, e helyütt jelezzük: a nyílt levelet természetesen nem úgy általában az említett szenátusi bizottság, hanem a 22 tagú testület mindösszesen 4(!) tagja jelentette meg…

Persze Márki-Zay legendás igazmondását ismerve: kicsire nem adunk, a nagy meg nem számít…