Fidesz: Brüsszel bevándorláspárti többsége az európaiak biztonságát viszi vásárra

Az egyre növekvő migránsbűnözés megfékezésére szervezett nőmozgalmat egy Észak-Rajna-Vesztfáliában élő nő. Elhatározta, hogy egy szövetségben fogja össze azokat az asszonyokat, akik a 2015-ben kezdődő migrációs hullám óta félelemben élnek vagy bevándorlók által elkövetett erőszak áldozatává váltak. Iris Swobodát azóta nácinak bélyegezte a német sajtó. Közben a szervezet létszáma egyre nő, több mint tizenegyezer tagot számlál. Iris jelképe egy fejkendő, azt viselték a II. világháborút követően a romeltakarításban részt vevő asszonyok is. A cél most is ugyanaz: helyreállítani a rendet Németországban – tette közzé a hirado.hu.

Mint az M1 Ma este című műsorában elmondta, Iris Swoboda, a nőmozgalom alapítója azért lépett ki a szociáldemokrata pártból, mert úgy érezte, a párt már nem képviseli az érdekeit, politikája új irányt vett, amit már egyáltalán nem tart emberközelinek.

Elmondása szerint 2016 jelentette a fordulópontot, amikor megtudta, hogy Kölnben szilveszterkor migránsok tömegesen zaklattak nőket. Martin Schulz akkor azt mondta, a bevándorlók az aranynál is értékesebbek. Swoboda nem értette, hogyan lehet ennyire kritikátlanul viszonyulni az eseményekhez, hiszen az áldozatok azóta is rettegésben élnek. Írásban jelezte, minden indoklás nélkül, hogy a továbbiakban nem kíván tagja lenni az SPD-nek. Levelére azt írták, sajnálják, de a jövőben sem változtatnak a menekültpolitikájukon.

Korábban mindig azt hallotta, hogy humanitárius okokból kell beengedni a migránsokat. Szegény, traumatizált emberekről van szó, akiken segíteni kell.

A sajtó hallgat, nincs mód a párbeszédre

Már akkoriban is csodálkozott, hogy miért csak bizonyos életkorú férfiak jönnek. Nem értette, hol vannak a nők, miért nem érkeznek egész családok. 2015 szilveszterén megdöbbentette, hogy a sajtó csak napokkal később számolt be a történtekről. A német alaptörvény tartalmazza a polgárok védelemhez és biztonsághoz való jogát, a kormány e fölé helyezte az adatvédelmet, ezért minden térfigyelő kamerát kikapcsoltatott, így nem tudták megállapítani, kik voltak az elkövetők. Nem értette, miért próbálják meg eltussolni az eseményeket – fogalmazott.

2019-re 1 millió 250 ezren váltak erőszak áldozatává, az elkövetők minden esetben migránsok voltak. Közben a német kormány egyedi esetekről beszél – hívta fel a figyelmet.

Iris Swoboda ismertette: 2015 óta az év mottója mindig az integráció, ugyanakkor

nem látni, hogy ezek az emberek valóban beilleszkednének.

Világosan meg kellene fogalmazni velük szemben az elvárásokat, hogy tartsák be az alaptörvényt, tiszteljék a helyi lakosság vallását, szokásait. Ehelyett a német lakosságot kényszerítik az idegen értékek elfogadására és átvételére. Felhívta a figyelmet: nincs mód rá, hogy a témát megvitassák, nincs lehetősége párbeszédre a politikusokkal. Ha megkérdezi, miért nevezték át a karácsonyi vásárokat, azonnal jobboldali populistának bélyegzik meg – tette hozzá.

A német törvényhozás a migránsokat támogatja

Elmondta, sok embert ismer, akik régebben a menekültek segítőiként dolgoztak, ők egyértelműen leírták a folyamatot: a migránsok megérkeznek Németországba, ahol rögtön felvilágosítják őket a jogaikról. Az ügyvédeket a német adófizetők pénzéből fizetik. Az elvárásokról, a kötelességeikről viszont nem beszélnek nekik. Például arról, hogy be kell illeszkedniük a társadalomba, el kell fogadniuk a nők és a férfiak egyenjogúságát.

Megjegyezte, mivel azt sem lehet pontosan tudni, kik jöttek be, az sem kizárt, hogy az Iszlám Állam egykori harcosai érkeztek meg Németországba, akik leborotválták a szakállukat, és eldobták géppuskájukat. Swoboda szerint ez hatalmas veszélyeket rejt magában.

A német nőket fenyegető veszélyekről azt mondta: azt látja, hogy a nők visszahúzódnak, már nem mennek egyedül uszodába vagy a közterekre, nem mennek egyedül futni sem. Éjfélkor csak taxival mernek hazamenni, vagy értük jön valaki. Két éve ilyesmi még nem fordult elő.

Mint ismertette, a bűnügyi rendőrség adatai szerint

egyre nő a migránsok által németek ellen elkövetett erőszak.

Úgy véli, ezen nem kell csodálkozni, egyrészt a német törvényhozás az iszlám jog, a saria pártján van, sok német politikus nem veszi figyelembe az alkotmányt. A legjobb példa erre a kancellár, Angela Merkel többszörösen is megszegte a törvényeket. Másrészt nekik azt mondják, tekintettel kell lenniük a migránsokra. Swoboda szerint annak, aki hozzájuk megy, kell betartania a német törvényeket. Akinek ez nem tetszik, menjen el az országból.

Egyre több a nőszervezet tagja 

Egyre nő az erőszakos bűncselekmények száma, de eddig még egy politikus sem szólalt fel ezek ellen, a civilek pedig hallgatnak. A szövetség létszáma egyre emelkedik, sok bántalmazott nő is csatlakozott, jelenleg több mint 11 ezer tagot számlál. Nemcsak nők, hanem férfiak is tagjai a szervezetnek – mondta. Iris Swoboda ismertette, rendszeresen kap leveleket a nagyvárosokból, egy nő például azért fél, mert esténként busszal megy haza a munkából a pályaudvaron keresztül. Olyanok is jelentkeznek, akiket zaklattak, szidalmaztak, vagy csak megpróbáltak leszólítani.

Forrás: hirado.hu

Fotó: illusztráció