Kidurrant a Márki-Zay-lufi Vásárhelyen!

Lufit durrantott a vásárhelyi Fidesz a Kossuth téren. Cseri Tamás és Hegedűs Zoltán önkormányzati képviselők Márki-Zay Péter polgármester tevékenységét szimbolizálták ezzel.

– Miközben Márki-Zay Péter az Amerikai Egyesült Államokban kiárusítja hazánkat, addig mi felsoroljuk, mit sikerült elérnie a megválasztása óta eltelt 14 hónap alatt Vásárhelyen – kezdte mai sajtótájékoztatóját Hegedűs Zoltán. A Fidesz-frakció vezetője felelevenítette: a polgármester szétverte a városházát, ugyanis közel 60 szakember távozott el onnan, valamint felszámolta a város kormányzati kapcsolatait, mivel már egyetlen komoly politikus sem áll vele szóba.

Kidurrant a Márki-Zay lufi Vásárhelyen!

– Emellett elintézte, hogy minden városi ellenzéki párt elnöke a városházáról kapja a fizetését, Nagy Ernő szocialista képviselőnek pedig olcsón önkormányzati lakást játszott át a belvárosban. A Magyar Államkincstár a település történetében először a hivatal mulasztásai miatt felfüggesztette a városnak járó állami támogatás folyósítását, miközben Márki-Zay gyanús szerződésekkel napi 300 ezer forintért alkalmaz informatikusokat – sorolta a politikus.

A fideszes képviselő kijelentette, a városvezető egyetlen nagy eredményt tudhat maga mögött, mégpedig azt, hogy a korrupció beköltözött a polgármesteri hivatalba.

Kidurrant a Márki-Zay lufi Vásárhelyen! 1

Cseri Tamás ezt azzal egészítette ki: a több mint 30 évig működő Vásárhelyi Televíziót is megszüntette Márki-Zay Péter, aki a felelőtlen politikájával több helyi sportegyesületet a működésképtelenség határára sodort.  – A 167 milliárd forintos Modern Városok Programot még el sem kezdte, és még a városfejlesztési irodát is szétverte. Nem foglalkozik a várossal, nincsenek új pályázatok, semmi nem történik Vásárhelyen – folytatta a képviselő. Hozzátette, ezzel szemben kommunikációban nagyon erős, ezért megvádol és rágalmaz mindenkit, aki ellene mer tenni, nyilatkozni. Ezt jól mutatja, hogy néhány hete három pert is jogerősen elvesztett jó hírnév megsértése miatt a bíróságon.

– Az egész politikája hasonlít egy lufihoz, a kommunikációs felszín alatt nincs érdemi tevékenység – összegzett Cseri Tamás, aki kiszúrta a sajtótájékoztatóra „MZP teljesítménye” felirattal készített léggömböt.

Kidurrant a Márki-Zay lufi Vásárhelyen! 2