Áder János avatja kedden az új makói könyvtárat

Május 14-én 12 órakor adják át a Makovecz Imre tervei alapján készült új József Attila könyvtárat. Az ünnepségen részt vesz Áder János köztársasági elnök is.

– Hatalmas megtiszteltetés Makó számára, hogy a köztársasági elnök is részt vesz a könyvtár átadásán. – mondta korábban portálunknak Farkas Éva Erzsébet polgármester.

Áder János nem csak az ünnepségen lesz jelen, előtte a Hagymaházban diákoknak tart egy interaktív előadást a klímaváltozásról, amelyre előzetes regisztrációval jelentkezhettek az iskolások. A könyvtár átadó ünnepsége 12 órakor kezdődik, ezen fellép a Magyar Állami Népi Együttes, és a Makói Magán Zeneiskola is. Az ünnepséget követően a jelentkezők számának függvényében akár egészen estig be lehet járni az új könyvtárat, valamint kézműves vásár is várja a látogatókat.

Ezen a napon mutatják be az önkormányzat által a város újjátelepülésének 320. évfordulójára készíttetett emlékérmet, amelyet a könyvtárban meg is lehet majd vásárolni. A város évfordulójához és a könyvtár átadásához kapcsolódóan pedig számos ajándékot lehet hazavinni.

Forrás: makohirado.hu