Márki-Zay Péter

A Soros-eligazításra utazó Márki-Zay turbófokozatba kapcsolta a szemfényvesztést, de a vásárhelyiek átlátnak a szitán.

Ahogy arról többször beszámoltunk, több mint egyhetes tengerentúli haknikörúton van Márki-Zay Péter celeb pártelnök-polgármester, aki már pénteken elrepült Amerikába. Márki-Zay a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) elnökeként az MMM másik balliberális oszlopa, Kész Zoltán társaságában többek között demokrata és republikánus politikusoknak sivalkodik majd az Orbán-kormány ellen, valamint Soros Györgyhöz kötődő szervezetekkel egyeztet (nyilván a bevándorlásellenes, nemzeti kormány megbuktatásának lehetőségeiről), végül: de nem utolsósorban: támogatásokat tarhál ellenzéki pártjának.

A látszatpolgármester tehát tengerentúli haknikörútja során bevallottan megint nem Hódmezővásárhely ügyeit intézi, ismét nem városa fejlődése érdekében folytat tárgyalásokat. Vagyis Márki-Zay nem Vásárhelyt, hanem magát és pártját építi Amerikában, többek között a Soros-kapcsolatépítéssel, valamint az amerikai politikusokkal és a kinti magyar közszereplőkkel kooperálva.

Azért fontos ezt kiemelni, mert miután a celeb pártelnök-polgármester felismerte, hogy a vásárhelyi választóknak tele van a hócipőjük a hónapok óta tartó országos és nemzetközi haknikörútjával (leginkább azzal, hogy folyamatosan magára hagyja városát, aminek vezetésével megbízták, nem Vásárhely ügyeinek intézésével van elfoglalva), a repülőről visszaintegetve turbófokozatba kapcsolatba a szemfényvesztést. Bedobott közösségi oldalán 200 brosúrát (némi Kunhalmi- és Bangóné-féle helyesírási hibával, két s-sel), azt állítván, hogy ezekkel majd jól megreklámozza városát mint „befektetési és hazatelepülési célpontot”. Nos, aki ismeri a politikai, gazdasági, üzleti életet, annak működését, az pontosan látja: az egész nem több mint egy kétségbeesett, ócska kampányfogás! Ez a Soros-körút a legkevésbé sem Vásárhelyről szól, vagyis a materialista keresztény politikus ha egyáltalán magával vitte, nyugodtan a reptéren vagy a szállodában hagyhatja a színes szórólapjait, netán amerikai játékmatricákra cserélheti azokat az utcán.

Márki-Zay netes influenszereit és trolljait is rápörgette a feladatra, szíveskedjenek meggyőzni a közösséget, ő valójában Vásárhely érdekében munkálkodik a Föld másik féltekén, de a vásárhelyiek átlátnak a szitán, ha tetszik: nem kérnek a parasztvakításból.

Idézzük azért fel, hogyan vezette fel a Soros-bulit a látszatpolgármester!

Április 29-i Facebook-prédikációjában jelentette be az utazást: „Azt remélem, hogy sikerül valamennyi segítséget szerezni akár a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, akár Magyarországnak általánosságban is”.

Május 5-én a Soros-közeli blognak, a 444-nek ezt nyilatkozta: „három fő célja van: tájékoztatni az amerikai külügyet a magyar politikai fejleményekről, erősebb kapcsolatokat kialakítani a magyar diaszpórával, és adományokat gyűjteni a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak.”

Ugyanaznap, május 5-én Facebook-ömlengésében megerősítette, az amerikai kaland célja: „fundraising”, vagyis: nem titkoltan: kalapozás ellenzéki pártjának, pénzalap előteremtése a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak. Hozzátette: „Azt remélem, hogy ennek a hozadéka az mindannyiunké lesz, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak az anyagi lehetőségeit is reméljük bővíteni ezzel, nem csak a külpolitikai kapcsolatait.”

Nem Vásárhelyt, hanem magát és pártját építi Márki-Zay Amerikában

Vagyis egy szó sem esett Hódmezővásárhelyről, egészen addig, míg úgy érezte: túlságosan forró a talaj a lába alatt, azaz a helyi polgárok – teljesen jogosan – felháborodtak rajta, és kikérik maguknak, hogy miközben a város élére választották meg, a város ügyeinek intézésével, fejlesztésével bízták meg, ő nemes egyszerűséggel ugródeszkának használja Vásárhelyt az országos politikai karrierépítéshez.

A vásárhelyieket azonban nem lehet az orruknál fogva vezetni. Pontosan tudják, Márki-Zay önjelölt miniszterelnök-jelöltként önmagát és pártját építve az USA-ban nyíltan és egyértelműen Soros Györgyhöz kötődő, a milliárdos amerikai spekuláns által pénzelt és menedzselt szervezetekkel találkozik. Olyan Soros-leányvállalatokkal egyeztet, melyeken keresztül a bevándorláspárti spekuláns nemzetközi, így közép-európai befolyását igyekszik erősíteni: vagyis a German Marshall Fund, valamint a Helsinki Bizottság képviselőivel. Márki-Zay tehát politikai Soros-eligazításon vesz részt, és az MMM-nek tarhál.

Városát pedig a „futottak még” kategóriába helyezte.

Fotó: Márki-Zay Péter hivatalos Facebook-oldala