Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 27

Nem múlhat el úgy év Székkutason, hogy ne rendeznék meg a Hagyományőrző Táncgálát a településen. A jeles alkalmat tizenegyedik alkalommal ma délután tartották meg a Murgács Kálmán Művelődési Házban, ahol mintegy kilencven néptáncos lépett a színpadra.

Kovácsné Rostás Erzsébet, a Székkutasi Olvasókör elnöke lapunknak elmondta: a tizenegy évvel ezelőtti megalakulásukkor indult a községben táncoktatás az óvodások és iskolások részére. Azóta minden évben az április 29-i tánc világnapjához közel egy kis évzáró bemutatót tartanak, hogy a gyerekek bemutassák tudásukat a szüleiknek, hozzátartozóiknak. A minél nagyobb színvonal érdekében a környékből is hívnak tánccsoportokat a településre.

Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 15

A gálát Szabó Emese önkormányzati képviselő, a kulturális és civil ügyek tanácsnoka nyitotta meg, majd a csorvási Hudák Mariann Mesterremek Díjas és Prima Díjas Viseletkészítő munkáiból mutattak be ruhákat a résztvevőknek. Elsősorban magyar polgári és nemesi viseleteket láthattak a megjelentek, mindezt a mai kor ízléséhez igazítva.

Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 19

Ezt követően rábaközi játékokat, csárdást, somogyi táncokat és dél-alföldi aratóbált is előadtak a tánccsoportok. Név szerint: a vásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Ficánka csoportja, a szegvári Dobbantó Néptáncegyüttes Margaréta Ifjúsági Együttesének kamaracsoportja, a vásárhelyi Kankalin Néptáncegyüttes Kisgömböc és Szödtevötte csoportja, valamint a székkutasi Gregus Máté Tagintézmény néptánccsoportja.

Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 5

A rendezvény össztánccal és szeretetvendégséggel zárult. A népzenét a Kender Zenekar szolgáltatta a jó hangulatú rendezvényen.

Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 2 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 3 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 6 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 7 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 8 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 9 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 10 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 11 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 12 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 13 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 14 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 17 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 20 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 21 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 22 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 23 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 24 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 25 Néptánctól pezsdült fel a délután Székkutason 26

Fotók: Gémes Sándor