Márki-Zay Péter

Az ATV műsorvezetője, Krug Emília alaposan kicsontozta, majd Mesterházy Attila korábbi MSZP-elnök is a megfelelő polcra tette a konkrétumok nélkül vádaskodó celeb polgármester-pártelnököt.

Mint arról beszámoltunk, kínos helyzetbe került szerdán az ATV Egyenes beszédében Márki-Zay Péter, aki övön aluli módszerekkel, konkrétumok említése nélkül kvázi árulással, NER-közeliséggel vagy Fidesz-ügynökséggel gyanúsítgatta az MSZP egyik vezető politikusát, Mesterházy Attilát. Arról hadovált ugyanis, hogy több településen is az ő köre, vagyis a hozzá köthető „helyi szocialista szervezetek vagy politikusok látványosan akadályozzák az együttműködést” az őszi önkormányzati választás kapcsán, ami szerinte a Fidesznek áll érdekében.

A műsorvezető, Krug Emília tökéletesen leplezte le a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének sötét ármánykodásait, bemutattuk: gyakorlatilag kicsontozta a celeb pártelnök-polgármestert, aki folyamatos hátraarca közben politikai értelemben összetörpült székében.

Az Azonnali.hu hírportál megkeresésére aztán az MSZP korábbi elnöke, miniszterelnök-jelöltje is beárazta az ellenzék önjelölt megmondóemberét, önjelölt miniszterelnök-jelöltjét. Közölte ugyanis:

tulajdonképpen nem is ismeri Márki-Zayt, így nem érti, mire föl hasbeszél a balliberális médiában.

„Életemben nem beszéltem Márki-Zay Péterrel a köszönésen túl” – nyilatkozta Mesterházy Attila a hírportálnak. „Meglepődtem rajta, hogy ilyeneket mond rólam Márki-Zay Péter, nem értem, miért kerültem terítékre” – kommentálta az MMM elnökének vádaskodásait, hozzátéve: nem kíván elmerülni a rossz ízű vitában, „hiszen nekem nem egy másik ellenzéki mozgalom képviselője az ellenfelem, hanem a Fidesz”. Szerinte egyébként azért „vicces” azt mondani, hogy pont ő akadályozza az összefogást, mert például Márki-Zay egyik fő cimborája, a balliberális Kész Zoltán javára – aki egyébként azóta tagja lett a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, és éppen együtt van Soros-eligazításon és pénztarháláson az Egyesült Államokban a vásárhelyi látszatpolgármesterrel(!) – „szó nélkül” visszalépett a tavalyi országgyűlési választáson.

Mesterházy beárazta Márki-Zayt: „Még csak nem is ismerem...”

Mesterházy még kiosztott egy balegyenest a minden lében kanál, túlmozgásos MMM-vezérnek. Kifejtette: ő az önkormányzati választáson is támogatja a teljes összefogást, „csak ezt rá kéne bízni a helyi emberekre, mert ők tudják jobban, milyen paraméterek mentén lehet együttműködni”, neki eszébe sem jutna ebbe beleszólni. (Vö. Krug Emília szénné égető „kegyelemdöfését Márki-Zaynak: „Csak az a jó összefogás, amire ön azt mondja, hogy ez a jó összefogás?”)

Az Azonnali-cikkből kiderül, a szocialista politikus nem sieti el, hogy keresse Márki-Zayt a helyzet tisztázása érdekébe, mert életében csak egyszer találkozott személyesen a hódmezővásárhelyi polgármesterrel, mikor összefutottak az ATV stúdiójában: „Magyarul még csak ismerni sem ismerjük egymást.”

Jogi lépéseket sem tervez a vádaskodásokkal kapcsolatban, mert „nem hiszi, hogy előrébb vinné az ellenzéki együttműködést, ha egymást perelgetnénk.”

Belső fotó: MTI/Kovács Tamás