Heti megfejtés: Márki-Zay a „kiképzőtisztjeivel” fog találkozni Amerikában!

Felháborító, hogy az ellenzékiek Márki-Zay Péter amerikai látogatását az Orbán Viktor-Donald Trump találkozóhoz szeretnék hasonlítani, miközben a vásárhelyi politikus még polgármesternek is alkalmatlan – hangzott el a Rádió 7 Heti megfejtés című műsorában.

A szombat délelőtti műsor elején a két vendég, Apáti Bence és Gajdics Ottó elmondta: a balliberális média híresztelései ellenére nem igaz, hogy Orbán Viktor kivezetné az Európai Unióból az országot. – A miniszterelnök természetesen nem szeretne kilépni az unióból csak azért, mert vitái vannak az Európai Néppárttal, ami önállóan nem is létezik. A kettő nem ugyanaz – mutatott rá Gajdics Ottó.

Apáti Bence ezt azzal egészítette ki: 2015 óta folyamatosan támadják azokat az országokat, amelyek nem támogatják az illegális bevándorlást, és meg akarják fékezni azt. Mindez tehát a migrációval van összefüggésben, ezért több kritikát kell lenyelniük azoknak, akik fontosnak tartják a hazai és az európai határok védelmét.

Az ellenzék azt is folyamatosan hangsúlyozza, hogy Orbán Viktor már kikerült a számottevő politikusok közül. Ennek ellentmond, hogy az amerikai elnök, Donald Trump hétfőn fogadja a Fehér Házban a magyar kormányfőt, mégpedig azért is, mert hasonló a gondolkodásmódjuk. Trump például gratulált Orbánnak a déli határzár felállításakor is.

Ugyanezen a napon Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester és a veszprémi bukott politikus, Kész Zoltán az amerikai külügyminisztériumba utazik. Gajdics Ottó szerint mindez egy röhejes Soros-turné, mivel Márki-Zay az egykori kiképzőtisztjeivel találkozik, akik arra tanították, hogyan próbálja megbuktatni a demokratikusan, nagy többséggel megválasztott kormányt. – Felháborító, hogy miközben még egy vidéki város polgármesterének is alkalmatlan, az ellenzék ezzel próbálja csökkenteni a súlyát az Orbán-Trump találkozónak – jegyezte meg a médiaszakember.

Apáti Bence úgy véli, ez is egy kísérlet arra, hogy Márki-Zay Pétert Orbán Viktor szintjére emeljék, és hogy a miniszterelnöki székbe segítsék a vásárhelyi polgármestert.

A Jeszenszky Zsolt által vezetett Heti megfejtést szerda este 20 órától ismétli meg a Rádió 7.