Cseri Tamás: mindent dokumentumokkal tudunk igazolni Nagy Ernő lakásbotrányában!

A Fidesz frakcióvezetője a Facebook-oldalán osztott meg pénteken egy bejegyzést, ami szerint a szocialista képviselő, Nagy Ernő még mindig nem adta vissza az önkormányzattól áron alul és jogszabálysértő módon megszerzett lakást.

„Amíg gyermekes családok várnak önkormányzati bérlakásra, addig – városházi információk szerint – Nagy Ernő, a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöke, ígérete ellenére még mindig nem adta vissza a lányának mutyizott ingatlant” – kezdi a közösségi oldalán megosztott bejegyzését Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője.

Emlékezetes, legutóbb március végén az Origo írt arról, kivárásra játszhat a szocialista politikus, mert bár bejelentette, a botrány kirobbanásának folyományaként lánya visszalép a Fidesz szerint „áron alul, jogszabálysértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített, a város főterén található önkormányzati lakás” megvásárlásától, az illetékes földhivatalban nincs jele bármiféle módosulásnak az érintett ingatlan tulajdonviszonyait illetően. Ehhez kapcsolódott most Hegedűs is.

Hegedűs Zoltán: Nagy Ernő még mindig nem adta vissza a lányának megszerzett lakást, és a nyitott folyosót is kisajátították

Hozzáteszi, „a lakás több mint egy éve üresen áll, miközben fiatalok reménytelenül várnak önkormányzati lakásra. A képeken az is jól látható, hogy a közös használatú nyitott függőfolyosót is kisajátították és beüvegezték, ezzel növelve meg a lakás alapterületét.”

Lehetséges, hogy Nagy Ernő és lánya az októberi választásokig akarnak kivárni, hátha mégis megtarthatják a lakást? Az biztos, hogy a folyosó lezárásával nőtt a lakás alapterülete, és így jobb vételnek számít.

Korábban Márki-Zay MSZP-s kegyeltje portálunkkal azt közölte, annak ellenére sem mond le októberig, hogy a Polgári Együttműködés Hódmezővásárhelyért Egyesület telefonos közvélemény-kutatása szerint a vásárhelyiek 67,3 százaléka gondolja úgy: a korrupciógyanús ügy miatt a szocialista városatya méltatlan a képviselői posztra. Az ügyben a Fidesz feljelentést tett, Nagy Ernő pedig úgy kommentált, addig nem adja vissza mandátumát, míg nem születik bírósági ítélet. Hozzátette ugyanakkor, ősszel bizonyosan nem indul el a helyhatósági választáson, és a Lakásügyi Tanácsadó Testület elnöki tisztségét sem vállalja újabb ciklusban…

Fotó: Archív