Díjakat adtak át a CSMKIK Küldöttgyűlésén

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Küldöttgyűlése 2019. május 10-én, pénteken 10 órától tartotta ülését Szegeden, a Kamarai Székházban. A küldöttgyűlés elején került sor az MKIK Emlékplakett, a tagozati elismerések, az aranykoszorús mester díszoklevelek, valamint a mesterlevelek átadására, továbbá az SZKVT és az OSZTV versenyek és a World Skills Kazan 2019 nemzeti döntő dobogós helyezettjeinek elismerésére is.

A kamara beszámolóinak, munkatervének és költségvetésének megvitatása mellett két szakmai előadás hangzott el, melyet a Legrand Zrt. vezérigazgatója Károlyi László, valamint az SZTE Gazdaságtudományi Karának docense, Vilmányi Márton tartott.

Díjakat adtak át a CSMKIK Küldöttgyűlésén 1

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Emlékplakettjét Horváth-Varga Sándor, az Ecorgan Kft. vezetője vehette át Nemesi Páltól, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől. Az elismerés – amelyről az MKIK elnöksége döntött – a kamarai mozgalom területén több éves kimagasló, példamutató tevékenység illetve életmű elismeréseként adományozható évente legfeljebb öt személy részére.

Díjakat adtak át a CSMKIK Küldöttgyűlésén 2

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tagozati díjai is átadásra kerültek. Az Iparért Díjat a Kaszás Anikó, a SolvElectrics Technologies Kft. vezetője; A Kereskedelemért Díjat Szeged a térség és a megye turizmusának fellendítéséért fáradhatatlanul dolgozó Nacsa József, a Szolgáltatásért Díjat Kirizs Tibor, az Értő Kft. ügyvezetője; a Kézművességért Díjat pedig Csernus-Lukács László, a Csőszer-Komplett Kft. ügyvezetője kapta meg. A díjazottakat idén is a hódmezővásárhelyi Ambrus Sándor, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöki aranyérmese, tízszeres “Magyar Kézműves Remek” díjas népi iparművész alkotásaival, egy-egy általa készített pereckulaccsal ismerték el.

Díjakat adtak át a CSMKIK Küldöttgyűlésén 3

Díjakat adtak át a CSMKIK Küldöttgyűlésén 4

Díjakat adtak át a CSMKIK Küldöttgyűlésén 5

Idén először aranykoszorús mester díszokleveleket is átadtak a kamara ünnepségén a hosszú időn keresztül, egyenletesen magas színvonalon végzett, erkölcsi és szakmai példamutatás terén is kimagasló teljesítményt nyújtó mesterek munkájának elismeréseként. Belányi Gyula autószerelő mester, Márkus Imre bőrdíszműves mester, Földvári Nagy Sándor központifűtés- és csőhálózat-szerelő mester vehette át. Ők mindhárman több mint 30 éves szakmai múlttal rendelkeznek.

Emellett sor került mesterlevelek átadására is. Fodrász mesterlevelet kapott Arany Edina, Bakos Ibolya, Jaksa Anikó Éva és Kovács Alexandra, míg vadászpuskaműves mesterré Bessenyi Istvánt, Fecsó Lászlót, Kerekes Zoltánt, Kiss Zoltán Istvánt, Paróczai Jánost és Szücs Istvánt avatták.

Díjakat adtak át a CSMKIK Küldöttgyűlésén 6

Díjakat adtak át a CSMKIK Küldöttgyűlésén 7

Oklevéllel ismerték el a Szakma Kiváló Tanulója Verseny, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny, és a World Skills Kazan 2019 nemzeti döntőjének 11 Csongrád megyei dobogósát, valamint felkészítő tanáraikat, gyakorlati képzőhelyeiket is. A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen Takács Ádám gépi forgácsoló szakmában 1.; kárpitos szakmában Tóth Richárd 2.; míg Kállai-Verba Eszter asztalos szakmában, hegesztő szakmában pedig Lipka László 3. helyezést ért el. Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen első helyezést ért el Kormányos Patrik Márk műszaki informatikus szakmában; második lett automatikai technikus szakmában Győri Ádám és műszaki informatikus szakmában Bárkányi Csaba; míg Krajvár Gábor épületgépész-technikus szakmában és Süli Martin István autóelektronikai műszerész szakmában harmadik helyezést értek el. A World Skills Kazan 2019 nemzeti döntőjében első helyezést ért el Szemendrey Zsuzsanna szakács szakmában, míg autótechnikus szakmában Kiss István második lett.

Díjakat adtak át a CSMKIK Küldöttgyűlésén 8

Díjakat adtak át a CSMKIK Küldöttgyűlésén 9

Ezután Károlyi László, a Legrand Zrt. vezérigazgatója „Harcolj vagy fuss! – Crenchmarking© a gazdasági eredményekért” címmel, míg dr. Vilmányi Márton, az SZTE Gazdaságtudományi Karának egyetemi docense “#IGYUNK EGY KÁVÉT – Üzlet a 21. században” címmel tartott előadást. A programot Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökének Kamaránk 2018-es munkájáról szóló beszámolója követte. Az eseményt a kamara 2018-as gazdálkodásáról és a költségvetés teljesítéséről szóló beszámolójának, valamint a gazdasági önkormányzat 2019-es költségvetésének és munkatervének megvitatása zárta.

Forrás: Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara