Az esélyegyenlőség jegyében nyílt kiállítás Vásárhelyen 3

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület a Kézzelfogható Alapítvánnyal közösen – az esélyegyenlőség napjához kapcsolódva – egy tapintható kiállítást hozott el Hódmezővásárhelyre.

Mint megírtuk, a tárlat egyedisége abban rejlik, hogy a nem látók kalauzolják körbe a képzőművészeti alkotások között az érdeklődőket úgy, hogy bekötik a kiállításra érkezők szemét. Így a vendégek először kizárólag tapintással fedezhetik fel a műveket!

Az “Porladó kövek” címen futó tárlat megnyitására ma, május 10-én került sor a Dr. Rapcsák András Sakkteremben. A tárlatot a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja, Juhász Tünde és a Kézzelfogható Alapítvány elnöke, Mógáné Sebők Erzsébet közösen nyitották meg.

Az esélyegyenlőség jegyében nyílt kiállítás Vásárhelyen

Juhász Tünde, az egyesület alapító tagja hangsúlyozta, hogy a tapintható kiállítás egy kuriózum, ami különleges élményt nyújthat az érdeklődőknek. Mindemellett pedig kiemelte, hogy az egyesület célja nem más, mint olyan rendezvények létrehozása, amely összeköti az embereket s amelyek esélyegyenlőséget teremtenek, amire ez a tárlat kiváló.

Az esélyegyenlőség jegyében nyílt kiállítás Vásárhelyen 1

Mógáné Sebők Erzsébet elmondta, hogy a Kézzelfogható Alapítvány egyik fő tevékenysége a tapintható kiállítások rendszeres létrehozása, ezért végtelenül nagy öröm a számukra az, hogy Hódmezővásárhelyre is ellátogathatott az adott tárlat, amely május 11-én, szombaton, valamint május 12-én, vasárnap 11-16 órakor ingyenesen látogatható és tapintható.

Az esélyegyenlőség jegyében nyílt kiállítás Vásárhelyen 2

Az esélyegyenlőség jegyében nyílt kiállítás Vásárhelyen 4

A tárlatvezetésre, szombatra és vasárnapra a szeretemvasarhelyt@gmail.com e-mail címen kérhető időpont.