Tanulásban akadályozott gyermekek versenyeztek a stadionban 1

Négy város tanulásban akadályozott diákjai vettek részt ma a Megyei Atlétika Diákolimpiai Bajnokság tavaszi fordulóján a vásárhelyi stadionban. A legjobbak a május végi országos bajnokságra jutnak tovább.

Évek óta hagyomány, hogy Hódmezővásárhely ad otthont a tanulásban akadályozott diákok nevelését, oktatását ellátó iskolák gyermekeinek megrendezett Megyei Atlétika Diákolimpiai Bajnokságnak. Az idei megmérettetésre összesen 65 fiatal nevezett Vásárhelyről, Makóról, Szentesről és Szegedről.

Tanulásban akadályozott gyermekek versenyeztek a stadionban 2

Kissné Hatvani Erika, a házigazda Aranyossy Ágoston Református Óvoda és Általános Iskola igazgatója lapunknak elmondta, a bajnokság egy őszi és egy tavaszi fordulóból áll. Az őszi tulajdonképpen selejtező, a mostani tétje viszont az, hogy kik jutnak tovább az országos döntőbe, amit a hónap végén tartanak majd Budapesten.

Tanulásban akadályozott gyermekek versenyeztek a stadionban 8

A gyermekek futásban, távolugrásban, magasugrásban, kislabdadobásban és súlylökésben mérték össze erejüket a stadionban.

Tanulásban akadályozott gyermekek versenyeztek a stadionban 6

A bajnokságon a nemrég elhunyt Megyeri Attila, a Fogyatékkal Élők Csongrád Megyei Egyesületének elnöke előtt is fejet hajtottak a versenyzők.

Tanulásban akadályozott gyermekek versenyeztek a stadionban Tanulásban akadályozott gyermekek versenyeztek a stadionban 3 Tanulásban akadályozott gyermekek versenyeztek a stadionban 4 Tanulásban akadályozott gyermekek versenyeztek a stadionban 5 Tanulásban akadályozott gyermekek versenyeztek a stadionban 7