Örömmel üdvözölték a töriérettségi feladatait a vásárhelyi diákok 3

Nem bizonyult nehéznek a mai írásbeli történelemérettségi feladatsora a vásárhelyi Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói számára. A diákok egy közepes osztályzatot mindenképpen remélnek, a tegnapi matematikát azonban még nem felejtették el.

Hétfő és kedd után szerdán ismét vásárhelyi középiskolásokkal beszélgettünk az érettségiről. A történelem vizsga után a gregusosok véleményére voltunk kíváncsiak.

A 12.A osztályos Katona Anna Edina könnyűnek értékelte a feladatokat. – Hármas-négyes tanuló vagyok, és egy közepes osztályzat biztosan meglesz. Leginkább a középkorral kapcsolatos témák kerültek elő. Rosszabbra számítottam – árulta el lapunknak a lány, aki szerint a magyar is hasonlóan jól sikerült. A tegnapi matematika viszont elég gyenge lett, reméli, hogy meglesz a kettes.

Örömmel üdvözölték a töriérettségi feladatait a vásárhelyi diákok

Anna nem bízza a véletlenre az vizsgákat: egy párjától kapott nyaklánc a kabalája, hogy szerencséje legyen. Ezt követően pedig gyermekvédelemmel szeretne foglalkozni, ezért Budapesten tervezi a továbbtanulást.

Tejes Gábor sem érezte nehéznek a mai feladványokat. – Én is egy közepes eredményre számítok. Most nem izgultam annyira, mint a matematika előtt, az nagyon nehéz volt – mondta a fiatalember, aki előbb túl szeretne lenni az érettségin, és csak azután dönti el, hogyan tovább.

Örömmel üdvözölték a töriérettségi feladatait a vásárhelyi diákok 2

Az érettségik csütörtökön és pénteken az idegen nyelvekkel folytatnak.