Így telik a Közösségek Hete Vásárhelyen és a megyében

Közel 760 programmal idén harmadik alkalommal rendezik meg a Közösségek Hete országos rendezvénysorozatot. A május 6-12. között zajló programsorozat célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a közösségek fontosságára, a közösségi cselekvés társadalomformáló erejére.

A Közösségek Hete a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumi együttműködésében, a Cselekvő közösségek –aktív közösségi szerepvállalás kiemelt projekt keretében valósul meg.

Csongrád megyében a Közösségek Hete alkalmából közel 50 féle programot szervez csaknem 45 számú közösség, szervezet és intézmény, közel 30 településen. A színes palettán többek között olyan rendezvények szerepelnek, mint…

 „Élménysétány”

Mezítlábas sétány készül önkéntes munkában a Közösségek Hetén, amelyet közösségi összefogással alakít ki Földeák központjában a Mobil-Földeáki Fiatalok Egyesülete.

“Kertész leszek”

A hódmezővásárhelyi Csúcsi Olvasókör is tartogat néhány kiváló közösségi programot a Közösségek Hetére, ahol az Olvasókör épületegyüttesének parkosítására, virágosítására kerül sor, hogy szebb és tisztább legyen a környezet.

„Aki nem lép egyszerre”

Hódmezővásárhelyen a Crystal Dance Club mazsorett és pompon tánc oktatással foglalkozó amatőr művészeti csoport tart bemutatót. A jelenlegi csoport tagjai 7 és 22 év közötti lányok, akik nem csak táncolnak, pomponoznak, botoznak, de egy szuper közösség tagjai is.

Egy a mazsoretthez kapcsolódó közös feladatra is szeretnék a résztvevőket megkérni: „Csatlakozzanak hozzánk és meneteljük körbe a Szent István teret.”

“Ki a jobb?” vetélkedő

Mártélyon a mindenkori csapatok havi bontásban házigazdái a programnak. Elméleti és ügyességi, szóbeli és írásbeli feladatok váltják egymást az estén. A csapatok helyi közösségek, baráti társaságok, vagy civil szervezetek tagjai. A rendezők uzsonnával is vendégül látják a résztvevőket.

A teljes programkínálat a www.kozossegekhete.hu oldalon érhető el.

A megyei programok között itt kereshet: //kozossegekhete.hu/programok/csongrad-megye/

Fotó: Illusztráció (pixabay.com)