Hegedűs: még mindig nem derült ki, mit és mennyiért végez a két informatikai cég a városházán 4

A polgármester egy „üres bevásárlókocsit” hozott nyilvánosságra, annak a tartalmát viszont nem – jelentette ki ma Hegedűs Zoltán, aki a gyanús önkormányzati informatikai szerződésekről tartott sajtótájékoztatót.

A fideszes képviselő felhívta a figyelmet: lassan két hete, hogy Márki-Zay Péter rejtegeti azokat a gyanús, többmillió forintos informatikai szerződéseket, amelyeket a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen a Fidesz-frakció kért tőle.

– A város honlapján szombat délután ugyan megjelent két keretszerződés az érintett két vállalkozással, azonban ezekből nem derül ki, hogy valójában milyen tevékenységet végeznek a polgármesteri hivatalban, illetve az sem, hogy mennyi pénzért – ismertette Hegedűs Zoltán. Hozzátette, a kért adatokat az eseti megbízások tartalmazzák, ezért a tisztánlátás érdekében a polgármesternek ezeket kellene nyilvánosságra hoznia.

– Ez olyan, mintha a városvezető egy „üres bevásárlókocsit” mutatott volna meg, de annak a tartalmát nem – mutatott rá a frakcióvezető. Kijelentette: ez megerősíti, hogy Márki-Zay Péter nem az önkormányzat és a hivatal informatikai céljaira kötötte meg a szerződéseket, hanem feltételezhetően a saját politikai céljai és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatására.

Hegedűs: még mindig nem derült ki, mit és mennyiért végez a két informatikai cég a városházán 2

A politikus emlékeztetett, miközben naponta több mint háromszázezer forintot fizethetett ki a két vállalkozásnak a hivatal és kétszeresére nőtt az informatikusok száma, addig minden idők legnagyobb hálózati összeomlása történt meg egy zsarolóvírus által a városházán.

Hegedűs Zoltán felszólította Márki-Zay Pétert, hogy az eseti megbízásokat is mutassa be, ugyanis minden vásárhelyinek joga van tudni, hogy az adóforintokból az önkormányzat mit és mekkora összegben rendelt meg az informatikai cégektől.

Hegedűs: még mindig nem derült ki, mit és mennyiért végez a két informatikai cég a városházán

A Fidesz-frakció a múlt héten feljelentést tett az ügyben, amit a párt képviselői továbbra is tartanak a gyanús megállapodások miatt.