Soros György

Egy román napilap cikke tárja fel a módszert, amellyel az amerikai milliárdos spekuláns megbízható szövetségesekre tesz szert az európai intézményekben politikai-gazdasági befolyása érvényesítésére. Így például a bevándorlásellenes nemzeti kormányok letámadására.

Soros György háttérszervezetein, alapítványain és álcivil hálózatán keresztül egy külön céget bízott meg azzal a feladattal, hogy – úgymond – feltérképezze potenciális politikai szövetségeseit, lekötelezettjeit az Európai Parlamentben – mutatja be az elképesztő machinációt az Evenimentul Zilei. A román napilap egyenesen úgy fogalmaz:

a bevándorlásellenes nemzeti kormányok ellen harcot hirdető, migrációpárti amerikai milliárdos spekuláns „brüsszeli politikusokra vadászott, vadászik”.

A Sorosék által felfogadott Kumquat Consult a szorosan a spekulánshoz kötődő Open Society Foundations (Nyílt Társadalom Alapítványok), illetve az Open Society International számára 177 oldalas jelentést állított össze az EP összetételéről és kulisszatitkairól, háttérinformációkkal az egyes képviselőkről, azok politikai mozgásairól, céljairól. Ez alapján Soros fel tudta és fel tudja mérni, kire számíthat politikai-gazdasági szándékai érvényesítésének támogatásában.

Az Evenimentul Zilei hangsúlyozza, ez nem azt jelenti, hogy mindegyik említett képviselő együttműködött Sorossal, de közülük számosan részt vesznek a Soros által finanszírozott projektekben.

Korábban a magyar sajtó is beszámolt róla: Soros György Open Society European Policy Institute nevű befolyásos szervezetének legfőbb terepe az Európai Parlament és az Európai Bizottság. EP-akkreditációja 12 lobbistájuknak van, akik szinte hetente találkoznak az Európai Bizottság képviselőivel. A Soros-hálózat zászlóshajója, az Open Society Foundations belső adatbázisából korábban kiszivárgott kiadvány a 751 EP-képviselőből 226-ot sorol fel a bevándorláspárti spekuláns embereként, akik migrációpárti elképzelései megvalósításán dolgoznak.