Márki-Zay Péter

Az amerikai látogatás bevallottan nem Hódmezővásárhelyről szól. A celeb pártelnök Soros Györgyhöz köthető szervezetekkel tárgyal, és pénzadományokat tarhál. Azon sem lennénk meglepődve, ha magától a milliárdos spekulánstól, Sorostól is időpontot kért volna egy négyszemköztire.

Soros-eligazításra várják Márki-Zay Péter Washingtonba – írtuk meg a balliberális Soros-blog, a 444.hu híradása alapján vasárnap. Cikkünkben kitértünk rá: az ellenzéki pártelnök (civilben látszatpolgármester) útjának célja, hogy pénzbeni támogatásokat tarháljon a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, emellett politikai iránymutatást kap a Soros-szervezetektől az Egyesült Államokban.

Márki-Zay az MMM másik balliberális oszlopával, Kész Zoltánnal utazik az USA-ba, ahol tehát kimondottan nem Hódmezővásárhely ügyeiről tárgyal és egyeztet. Ehelyett nyíltan és egyértelműen Soros Györgyhöz kötődő, a milliárdos amerikai spekuláns által pénzelt és menedzselt szervezetekkel találkozik. (Olyan Soros-leányvállalatokkal, melyeken keresztül a spekuláns nemzetközi, így közép-európai befolyását igyekszik erősíteni.) Egyrészt a German Marshall Fund kerekasztal-beszélgetésén haknizik majd, másrészt a Helsinki Bizottság vezetőivel okoskodik a nemzeti elkötelezettségű, bevándorlásellenes magyar kormány lehetséges megbuktatásán.

A celeb pártelnök tegnap esti Facebook-prédikációjából kiderült, a Soros-buli több mint egy héten át tart majd. Márki-Zay vasárnap utazik, és még a következő hétvége is a tengerentúlon éri, hiszen az USA, Washington és New York után Kanadát is útba ejti. Kérdésként merülhet föl, hogy miközben Juhász Pétert megszégyenítő módon tarhál a hazudozásai miatt immár jogerősen kirótt bírósági büntetésekre, sérelemdíjakra, perköltségekre, vajon ki fizeti az ellenzéki pártépítő amerikai–kanadai haknikörutat. A politikai igehirdetésében a látszatpolgármester azt állította, magyarországi és amerikai magyar támogatóik, szponzoraik dobják össze a költségeket…

A Soros-túra céljait pedig végképp nem rejtette véka alá: FUNDRAISING – mondta hibátlan angolsággal. Vagyis nem titkoltan: kalapozás ellenzéki pártjának, pénzalap előteremtése a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak. Az MMM anyagi lehetőségei mellett pedig az új párt külpolitikai kapcsolatainak bővítése. Ennek érdekében demokrata és republikánus politikusok mellett kinti magyarokkal és amerikai közéleti szereplőkkel fog találkozni, valamint a külügyminisztériumban igyekszik siránkozni a magyarországi ellenzék sanyarú helyzetéről. Azzal már kevésbé dicsekedett, hogy a fent említett Soros-szervezeteknél is eligazításra jelentkezik.

De ha már egy hétig tartó pénzgyűjtés és politikai fejtágítás, azon sem lennénk túlzottan meglepődve, ha a pártelnök magától a milliárdos spekulánstól, Soros Györgytől is időpontot kért volna…