Az EP-választás fontosságát hangsúlyozta Demeter Márta Vásárhelyen 2

Az LMP társelnöke a belvárosban tartott sajtótájékoztatót a május 26-i szavazásról.

Demeter Márta mindenkit arra kér, hogy május utolsó vasárnapján szavazatával támogassa a Lehet Más a Politika listáját, ugyanis a tét, hogy Magyarországnak az Európai Unióban olyan képviselete legyen, ami a valós magyar nemzeti érdekeket helyezi előtérbe.

Az LMP társelnöke ismertette, ők a multinacionális cégek helyett a kis- és közepes vállalkozásokat támogatnák, és törekednének a közös európai minimálbér bevezetésére. – Fontos, hogy a következő uniós ciklusban ne csökkenjenek az uniós források, és az, hogy ezek az összegek valóban az emberekhez jussanak el – tette hozzá a politikus, aki szerint új európai képviselőkre, Európai Parlamentre és Európai Bizottságra van szükség.

Fehér Attila, a párt megyei elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet: az is kérdés, hogy Európa a következő években zöld lesz, vagy sem. – A globális klímaváltozás okozta károsodásokat nem lehet helyi szinten kezelni, ezért az unió által nyújtott lehetőségekre van szükség. Egy zöld programot kell kialakítani, ami válasz lehet a 21. század kihívásaira – jelentette ki.

Az EP-választás fontosságát hangsúlyozta Demeter Márta Vásárhelyen 1

Az LMP a vásárhelyi állomása után Makóra látogatott a délután folyamán.