Vásárhelyen versenyeznek a paraúszók a hétvégén 4

Az ország minden részéről hatvan sportoló gyűlt össze, hogy részt vegyen a Paraúszó Hungarian Open Magyar Bajnokságon. A verseny ma délután kezdődött és holnap dél körül ér véget a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

Becsey János, a magyar paraúszó csapat szövetségi vezetőedzője lapunknak elmondta, immár harmadik alkalommal szervezik meg ezt az országos bajnokságot, amit a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság szabályai szerint bonyolítanak le.

Vásárhelyen versenyeznek a paraúszók a hétvégén 7

A vásárhelyi uszodába összesen hatvanan érkeztek, emellett az osztrák paraúszó válogatott is képviselteti magát. Minden úszásnemben indulnak a sportolók, például 400 méter gyors és 200 méter vegyes versenyszámot is hirdetnek.

Vásárhelyen versenyeznek a paraúszók a hétvégén 9

A paraúszókat kategóriákba osztják, a versenyszámok mellett a korosztály (18 év alatt és felett), valamint a fogyatékosságuk mértéke szerint. A mozgáskorlátozottak tíz kategóriában úsznak az állapotuktól függően, de az értelmileg sérültek és a látássérültek is külön teljesítik a távokat. Egy-egy versenyszámban így összesen 14 nyertest köszöntenek.

Vásárhelyen versenyeznek a paraúszók a hétvégén 10

Szeptember 9. és 15. között rendezik meg Londonban a paraúszók világbajnokságát. A verseny nívóját mi sem bizonyítja jobban, mint hogy itt nevezik majd meg azokat a sportolókat, akik képviselik majd Magyarországot a brit fővárosban.

Vásárhelyen versenyeznek a paraúszók a hétvégén 12

A bajnokság vasárnap dél körül ér véget.

Vásárhelyen versenyeznek a paraúszók a hétvégén Vásárhelyen versenyeznek a paraúszók a hétvégén 5 Vásárhelyen versenyeznek a paraúszók a hétvégén 6