Miért sípol az autóm?

Biztosan sokan tapasztalták már, hogy vezetés, fékezés közben sípoló, visító hangot hallottak. Ilyen esetekben legtöbbször a fékbetéteket vagy a féktárcsákat okolhatjuk.

Ön rendszeresen odafigyel autója jelzéseire? Sokszor lehet hallani, hogy az autó fék mechanika alkatrészei kopnak a leggyorsabban. Nagyon fontos rájuk odafigyelni, hiszen egy jól karbantartott fék nélkül nem lehet biztonságosan közlekedni.

Ha nem is fordít nagy figyelmet a fék alkatrészek állapotára, akkor is biztosan tudhatja, hogy ha fékezés közben gyanús hangokat hall, akkor bizony javításra, cserére van szükség. Ilyen esetekben a kopott, elvékonyodott fékbetétek, féktárcsák okolhatóak, de érdemes lehet a féknyerget is átnézni. Ha modernebb autója van, akkor az már a műszerfalon is jelzi, ha itt a csere ideje.

Olcsón szeretné megúszni az alkatrészek cseréjét? Ugyanakkor a vezetési biztonság érdekében minőségi fékbetétre, féktárcsára váltana?  A szegedi székhelyű Kovács Autó Alkatrész Bolt kínálatából mindkét igény egyszerre kielégíthető! Termékpalettájukon megtalálható a gyári beszállító márkáktól a kiváló ár-érték arányú márkákig minden. A fék mechanika alkatrészek rendelésénél nagyon oda kell figyelni, hiszen egyes autótípus különböző szériái más-más méretű és formájú alkatrésszel készültek gyárilag. Szerencsére a Kovács Autónál ebből sem lehet probléma, hiszen a megfelelő autótípust kiválasztva könnyedén böngészhet a találatok között, amiket akár gyártó alapján is tovább szűrhet.

Nem szeretne ennyit bíbelődni, vagy úgy érzi, nem biztos benne, hogy megfelelő-e a kiválasztott fék alkatrész? Ilyen esetekben ajánlott felkeresni a Kovács Autó munkatársait e-mailben, az info@kovacsauto.hu címen, vagy telefonon a +36 62 468 444 számon. Minden esetben meg kell adni autója alvázszámát, motorkódját, ami alapján gyorsan és biztosan utána tudnak nézni az alkatrész megfelelőségének.