Szünetel az e-matricák értékesítése vasárnap hajnalban

Átmenetileg nem lesznek elérhetők az útdíjfizetési szolgáltatások május 4-én, szombaton 20.00 órától május 5-én, vasárnap reggel 8.00 óráig, mert a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. informatikai rendszerfejlesztést hajt végre – ismertette a Rádió7.hu.

Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója a Rádió 7-nek elmondta, hogy a jelzett időszakban többek között nem lehet majd vásárlást kezdeményezni, egyenleget feltölteni, korlátozottan működik majd az ügyfélszolgálat, így a pótdíjügyintézés is szünetel. Hozzátette: az úthasználati jogosultságot érdemes a karbantartási időszakot megelőzően, előre megváltani.

Bartal Tamás erről részletesen így nyilatkozott: „Bevett gyakorlat, hogy aki pont abban az időszakban váltana matricát és épp abban a mentesített időszakban utazna, akkor ő mentesül a matrica megvásárlása alól, de lássuk be, hogy ez az éjszakai időszak nem az, amikor tömegek fognak utazni, tehát valószínűleg előbb kezdik meg, és később fejezik be az utazást. Mindenkinek, aki az üzemszünet megkezdése előtt kezdi meg utazását és azt követően is folytatni fogja az utazást, azt javasoljuk, hogy előre gondoskodjon a jogosultság megváltásáról.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Illusztráció