Ballagás a Bethlenből 3

A Bethlen Gábor Református Gimnázium és Szathmáry Kollégium végzős évfolyamán 87 diák vett búcsút almamáterétől a szombaton 10 órakor kezdődött ballagáson.

A utolsó csengőszó után a diákok a jól ismert falak között ballagtak végig, majd a nemzeti színű és az iskola zászló után, az elnöklelkész és iskolalelkész felvezetésével, a megszokott rendben sétáltak át az Ótemplomba, ahol ünnepélyes keretek között búcsúztak a diákoktól.

Ballagás a Bethlenből 17

Igei szolgálat után, igazgatói köszöntés, majd a végzős és a 11.-es diákok nevében búcsúszavak hangoztak el, miközben a zászlók ünnepélyes átadása is megtörtént.

Ballagás a Bethlenből 14

Érettségiző diákok a gimnázium közegében olyan klasszikus üzeneteket hordozó falak között növekedtek, ahol az érkezőt is áldáskívánással köszöntötték. Ebben a szeretetben a szürkeség is felragyog, a borút a remény váltja fel és ünneppé lesz a hétköznap. Juhász Gyula szavaival: “Itt reménnyé épül annyi emlék és emlékké szépül a remény”.

Ballagás a Bethlenből 12

A végzős diákok felsőfokú képzésben való továbbtanulásra jelentkeztek, a hétfőn kezdődő érettségik kimenete erősíti meg a felvétel eredményét. Az “óra üvegharangja alatt” elvégzett közös munka megtérülő gyümölcsére hamarosan fény derül, majd az elröppenő évek igazolják annak sikerét. Bízván abban, hogy reális célokat fogalmaztak meg diákjaink és elképzeléseik teljesülhetnek.

Ballagás a Bethlenből 19

Kitartást, bölcsességet, lendületet és szeretet kísérje végig további életútjukat, ragyogja be arcukat a fény, legyenek boldogok és sikeresek, legyen áldott életük.

Ballagás a Bethlenből 24

Bethlen-ballagás

Ballagás a Bethlenből
Ballagás a Bethlenből 4
Ballagás a Bethlenből 2
Ballagás a Bethlenből 5
Ballagás a Bethlenből 3
Ballagás a Bethlenből 6
Ballagás a Bethlenből 1
Ballagás a Bethlenből 8
Ballagás a Bethlenből 10
Ballagás a Bethlenből 12
Ballagás a Bethlenből 11
Ballagás a Bethlenből 9
Ballagás a Bethlenből 7
Ballagás a Bethlenből 15
Ballagás a Bethlenből 13
Ballagás a Bethlenből 14
Ballagás a Bethlenből 17
Ballagás a Bethlenből 18
Ballagás a Bethlenből 16
Ballagás a Bethlenből 19
Ballagás a Bethlenből 20
Ballagás a Bethlenből 25
Ballagás a Bethlenből 24
Ballagás a Bethlenből 21
Ballagás a Bethlenből 22
Ballagás a Bethlenből 26
Ballagás a Bethlenből 23
Ballagás a Bethlenből 28
Ballagás a Bethlenből 31
Ballagás a Bethlenből 29
Ballagás a Bethlenből 30
Ballagás a Bethlenből 33
Ballagás a Bethlenből 34
Ballagás a Bethlenből 27
Ballagás a Bethlenből 32
Ballagás a Bethlenből Ballagás a Bethlenből 4 Ballagás a Bethlenből 2 Ballagás a Bethlenből 5 Ballagás a Bethlenből 3 Ballagás a Bethlenből 6 Ballagás a Bethlenből 1 Ballagás a Bethlenből 8 Ballagás a Bethlenből 10 Ballagás a Bethlenből 12 Ballagás a Bethlenből 11 Ballagás a Bethlenből 9 Ballagás a Bethlenből 7 Ballagás a Bethlenből 15 Ballagás a Bethlenből 13 Ballagás a Bethlenből 14 Ballagás a Bethlenből 17 Ballagás a Bethlenből 18 Ballagás a Bethlenből 16 Ballagás a Bethlenből 19 Ballagás a Bethlenből 20 Ballagás a Bethlenből 25 Ballagás a Bethlenből 24 Ballagás a Bethlenből 21 Ballagás a Bethlenből 22 Ballagás a Bethlenből 26 Ballagás a Bethlenből 23 Ballagás a Bethlenből 28 Ballagás a Bethlenből 31 Ballagás a Bethlenből 29 Ballagás a Bethlenből 30 Ballagás a Bethlenből 33 Ballagás a Bethlenből 34 Ballagás a Bethlenből 27 Ballagás a Bethlenből 32
Fotó: Gémes Sándor